Boğaziçililer vize krizini Ukrayna üzerinden aşıyor

Schengen Krizi! Türkler, Avrupa’ya Seyahate mi Gidiyor, Sığınmaya mı?
Schengen Krizi! Türkler, Avrupa’ya Seyahate mi Gidiyor, Sığınmaya mı?

Last Updated on 13 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizinin etkileri öğrencileri de vurdu. HCAP programına davet edilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ABD’nin vize ambargosunu Ukrayna ve Gürcistan üzerinden aşmaya başladı.

Harvard Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Harvard College’in Asia Programına (HCAP) davet edilen Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü öğrencileri Amerikan vizeleri için 8 ay sonraya gün verilmesi sonrası Ukrayna üzerinden ABD vizesine başvurmaya karar verdi.

Konuyla ilgili bilgi veren amerika101.com Dış Operasyonlar Müdürü Vildan Solmaz, randevu tarihleri daha müsait olduğu için Ukrayna üzerinden başvuruda bulunan öğrencilerin Harvard vizesini Ukrayna’dan aldıklarını belirtti.

DURUMU ACİL OLANLAR YURTDIŞINA YÖNELİYOR

Vildan Solmaz, özellikle ticari ve turistik amaçlı Amerika’ya gitmek isteyenlerin başvurduğu “B” vize sınıfında 8 ay sonrasına gün verildiğini ve bu durumdan dolayı acil vize almak isteyenlerin tekrardan yurtdışı seçeneğine yöneldiğini kaydetti.

AVRUPA VE KIBRIS’TA VİZE SORUNU

Avrupa ülkelerinden ABD vizesine başvurulmak istendiği zaman oturum engeliyle karşılaşıldığını; Kıbrıs üzerinden ise vize alınamadığını belirten Vildan Solmaz; Ukrayna ve Gürcistan üzerinden ise sorunsuz şekilde vize başvurularında bulunulduğunu ifade etti.

UKRAYNA İÇİN ÇİPLİ KİMLİK ŞARTI

Gürcistan’a eski kimliklerle vizesiz şekilde girilip çıkılırken; Ukrayna’ya pasaport dışında girilmek istendiğinde çipli kimlik şartı aranıyor.