2021’de gidebileceğiniz güvenli yurt içi tatil rotaları

İşte İl Olmaya En Yakın İlçeler
İşte İl Olmaya En Yakın İlçeler

Last Updated on 24 Haziran 2021 by Yaşar Çelik

Seyahatin cesaretinin kırıldığı bu dönemde yasakların kalkmasıyla tatile gitmek isteyenler kendisini ve sevdiklerini güvende hissedebileceği destinasyonlara yöneliyor. Kademeli normalleşmeyle birlikte seyahat planları da yapılmaya başlandı. İşte pandemi koşullarına ve sosyal izolasyona uygun yurt içi tatil yerleri ve Türkiye’nin en güzel otelleri…

2020’ye kadar keyifle ve özgürce yapabildiğimiz şeyleri bu yıl çok farklı bir yaklaşımla yapmak zorunda kaldık. Bunlardan en önemlisi de seyahat alanında oldu. Bu yıl uluslararası seyahat destinasyonları aramak yerine yerel seyahat aramaya odaklanıyoruz. Yani önce Türkiye’nin eşsiz mi eşsiz rotalarını #TGilekeşfet ‘meye çıkıyoruz. Her tatil çeşidine göre sınıflandırdığımız önerilerimiz şimdi sizlerle:

1 – DOĞADAN KOPAMAYANLARA: DAĞ EVİ, BUNGALOV, VİLLA YA DA KİRALIK EV

Tüm bu saydıklarımız her şehirde olan ama her zaman kolaylıkla en güzelini bulamayacağınız bir tatil ve seyahat seçeneği. O yüzden oksijenin bol olduğu bir ormanda doğa yürüyüşleri, spor aktiviteleri, eşsiz fotoğraflar çekmeyi, inzivaya çekilip televizyonsuz bir gün geçirmeyi, kendinizi dinlemeyi ve sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirmeyi isteyen bir seyahat severseniz bu seçenekler için en iyi destinasyon önerilerimiz şunlar: Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Giresun, Bartın, Samsun, Ordu, Muğla, Ankara, Kars, Burdur, Isparta, Kahramanmaraş…

#TGilekeşfet okuma önerileri:

İstanbul’a yakın 10 dağ evi & otel
Türkiye’nin en güzel 10 bungalov oteli
Corona döneminde ‘Villa otel’ konaklama önerileri

Alaçatı Alâ Otel, oldukça başarılı bir butik otel olarak hizmet veriyor.
2 – MÜTEVAZİ KONAKLAMA ARAYANLARA: BUTİK, APART, KÜÇÜK OTEL

Tatil seçeneği küçük ve apart oteller olan seyahat severler için ise doğanın muazzam güzelliğine tanık olacakları en iyi destinasyon önerimiz; Kazdağları.

  • Ama bunun yanı sıra Butik oteller için özellikle İzmir Alaçatı,
  • Apartlar için Bodrum, Göcek, Akyaka, Marmaris,
  • Küçük oteller için ise Kapadokya, Fethiye, Bozcaada, Datça önerilerini de değerlendirebilirsiniz.

#TGilekeşfet okuma önerileri:

Kapadokya’nın en iyi 10 küçük ve butik oteli
En güzel 10 butik otel tavsiyesi
Kadıköy’ün kalbi Moda’da naçizane bir butik otel: Pasha Hotel
“Corona’dan uzak tatilin adresi Alaçatı Alâ Otel olacak”

3 – ARABA YOLCULUĞU İÇİN SÜRÜŞ ROTALARI: KARAVAN, KİRALIK YA DA ŞAHSİ ARAÇLA SEYAHAT

Eğer pandemi (seyahat izin belgesine dair kaynak linkler aşağıdadır) dolayısıyla daha özel bir yolculuk düşünüyor ve “ben daha çok araçla gezip tozacağım” diyorsanız bu seçenek için en iyi destinasyon önerisinden ziyade Türkiye’nin Ege ve Akdeniz sahil şeridini tercih edebilirsiniz. Fakat kiralık ve şahsi araç ile yola çıkacaksanız, ‘evet, Türkiye’nin her yerine gidebilirsiniz ama’ bu manzaralı sürüş rotaları farklı bir deneyim arayanlar için en iyi öneriler olacaktır:

  • Çanakkale – Karaburun: Çanakkale-Ezine yolu üzerindeki Truva‘dan başlayarak, bir çok ören yerini gezebilirsiniz. Altınoluk, Kaz Dağları, Ören, Akçay, Cunda, Dikili ve Eski Foça rotanızın üzerinde mutlaka uğramanız gereken yerlerden.
  • Bartın – Kastamonu – Sinop – Samsun: Batı Karadeniz’in en etkileyici manzaralarına şahit olacağınız bu rota, yaklaşık 400 kilometrelik bir yolculuktan oluşuyor.
  • Bitlis – Van: Bir kısmı Bitlis, bir kısmı ise Van illeri arasında kalan gölün çevresinde yolculuk edeceğiniz bu sürüş rotası yaklaşık 400 kilometreyi kapsıyor.
  • Trabzon – Artvin: Yaklaşık 300 kilometrelik bu yolda, Trabzon’un sahil şeridinden başlayarak, Doğu Karadeniz’in sahillerini, oradan ilerledikçe de yağmur ormanlarını ve muhteşem güzellikteki Karadeniz yaylalarını gezebilirsiniz.
  • Afyonkarahisar – Ankara: Ankara‘dan başlayıp Eskişehir ve Kütahya‘dan geçerek Afyonkarahisar‘da son bulan bu sürüş rotasında Yazılıkaya, Gordion, Aldavaz Vadisi görülmesi gereken tarihi kalıntılar ve volkanik oluşumlar ile ilgi çekiyor. Kaynak: skyscanner.com.tr

#TGilekeşfet okuma önerileri:

Seyahat izin belgesi hakkında her şey
Özel araç için seyahat izin belgesi nasıl ve nereden alınır?
İstanbul’da seyahat izin belgesi nereden alınır?

4 – KAMP SEVDALILARINA

İster özel araç ister karavanla yolculuk yapın, isterseniz de sırt çantalı bir gezgin olun, çadır hayatına aşıksanız bu kamp rotalarını mutlaka bilmek ve görmek isteyeceksiniz:

  • Salaş yerleri sevenler için Cemil’in Yeri / Akdeniz Camping Sultaniye Köyü’nde, Köyceğiz Gölü kenarı Muğla.
  • Hızır Kamp – Mehmetalan Köyü Edremit/Balıkesir
  • Babakamp – Fethiye
  • İğneada Longoz Ormanları Kamp Alanı Kırklareli
  • Aktur Çadır ve Karavan Kampı – Datça
  • Kuzuyayla Tabiat Parkı Kartepe Kocaeli
  • Yedigöller – Bolu
  • Ada Camping – Cunda Adası Ayvalık
  • Darlık Barajı Kamp Alanı Şile İstanbul
  • Balık Gölü, Şavşat Artvin
  • Rido Camp Geyikbayırı Antalya

#TGilekeşfet okuma önerileri:

Türkiye’nin en iyi 9 kamp alanı
Kamp yapmak için en iyi 6 adres

5 – HUZUR VE ŞİFA İSTEYENLERE: TERMAL TATİL / KAPLICA – SPA

Hastalıklara iyi geldiği bilinen termal suların kullanımı Roma dönemine kadar uzanıyor. Bu kültür Türklerin gelenekleri ile birleşip hamam kültürü ortaya çıkmış. Bu yerler sadece yıkanma alanı olarak değil aynı zamanda sosyalleşme ve ruhen-bedenen arınma yolu olmuş. Günümüzde ise lüks ve modern SPA otelleri termal turizmi yarattılar. Hal böyle olunca Türkiye’nin birçok bölgesinde termal tatil ve kaplıca merkezi inşa edildi. Kütahya, Balıkesir, Bursa, Yalova, Afyon, Ankara ve Denizli termal tatil için en gözde destinasyonlar olurken; Akrones Thermal Spa Convention, İkbal Thermal Hotel & Spa, Narven Termal Kasaba, NG Afyon-NG Sapanca, Terma City, Çam Thermal Resort & Spa, Lycus River Thermal & Spa Hotel, Budan Spa Thermal & Convention Center, Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa otelleri de sizin için en iyi konaklama önerileri olabilir.

#TGilekeşfet okuma önerisi: İstanbul’da Spa & Wellness hizmeti en iyi 10 butik otel

6 – YENİ EVLİ ÇİFTLERE BALAYI ROTALARI

Yeni tip koronavirüs Covid-19 pandemisinden dolayı kalabalık organizasyonlar yasaklanmıştı. Bunlara düğünlerde dahil edilince 2020, evlenecek çiftler için adeta kabus gibi bir yıl oldu. “Ağız tadıyla düğün yapamadık, bari balayımız güzel olsun” diyen bir çiftseniz bu önerilerimizi mutlaka değerlendirmelisiniz:

  • Fethiye Faralya Köyü – Perdue Hotel
  • Antalya Belek Serik – Susesi Luxury Hotel
  • Bodrum İçmeler – Sing By Ersan
  • Antalya Alanya Konaklı – Elite Luxury Suit & Spa
  • İzmir Çeşme Ilıca – Sheraton Çeşme Resort & Spa
  • Ayvacık Assos – Assos Alis Farm Boutique Hotel & Spa
  • Manavgat Side – Arnor De Luxe Hotel & Spa

#TGilekeşfet okuma önerileri:

En iyi 10 balayı oteli
En gözde 7 balayı rotası
Yurt dışında gidilebilecek balayı otelleri

7 – KONFORLU BİR YAZ TATİLİ

Yaz sezonuna çok az bir zaman kaldı. Birçoğumuz corona yasaklarının kalkmasıyla tatil planlarını şimdiden yapmaya başladı. Covid-19’un gölgesinde evde kalarak geçirdiğimiz 2020’nin bütün stresini bu yaz izole ve huzur dolu destinasyonlarda geçirmeye kimler hayır diyebilir ki? İşte mükemmel bir yaz tatili için önerilerimiz:

Butik yaz tatili düşünenlere en güzel rotalar: Datça, Fethiye, Bozcaada, Assos, Cunda Adası, Kaş, Alaçatı, Olimpos…

İzole villa, rezidans ve suit tatili için: Meridien Bodrum Beach Resort

Çocuklu ailelere Aquaparka sahip otel önerileri: Aydın Kuşadası – Tui Blue Ephesus Hotel & Aqua Fantasy Aquapark, Antalya Serik – The Land of Legends Kingdom Hotel, Antalya Side – Nashira Resort Hotel & Aqua – Spa…

Çok tercih edilenler: Marmaris Siteler – Grand Yazıcı Club Turban Thermal Hotel, Didim Akbükü – Apollonium Spa & Beach Resort, Kaş Yarımada – Club Hotel Barbarossa…

#TGilekeşfet okuma önerileri:

Pratik tatil bavulu hazırlamak için 20 tüyo
10 ipucunda doğru bavul alma rehberi

8 – KIŞ MEVSİMİNİN TADINI ÇIKARMAK İSTEYENLERE

Sahil otelleri için sezon bitiyor olabilir ama kış tatili severler için sezon yeni başlıyor. Bu yıl yazı Türkiye’nin en güzel yerinde geçirdiniz diye kışın evde mi oturmalısınız? Hayır! Kış mevsimini sımsıcak geçirebileceğiniz en güzel yerleri sizin için sıraladık. İster kayak ister dağ evi isterseniz de manzarasında huzuru bulacağınız lüks oteller… Hepsi sizi bekliyor.

Destinasyonlar: Yalova, Ağva, Kartepe, Sapanca, Bursa/Uludağ, Kapadokya, Erzurum/Palandöken, Sarıkamış, Bolu/Abant, Kayseri/Erciyes, Kastamonu/Ilgaz Dağı, Gümüşhane/Zigana…

Oteller: Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort, Taksim International Abant Palace, Mints Hotel, Riva’s Club, Ağaoğlu By Mountain, Dorukkaya Hotel, Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort, Sway Hotels Palandöken, Grand Yazıcı Uludağ Hotel, The Green Park Kartepe…

#TGilekeşfet okuma önerileri:

Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen 10 kayak merkezi
Sömestr tatilinde özlenen kar tatili için kayak merkezi tavsiyeleri…
Kış tatili için 10 popüler kayak merkezi

Rize – Pokut Yaylası
9 – KARADENİZ’İN DOĞASINDA MİS GİBİ YAYLA TATİLİ

Şehirlerin yaşattığı stresten kaçmak ya da kavurucu yaz sıcaklarından serinliğine koşmak isteyenler soluğu yaylalarda alıyor. Siz de o seyahat severlerden biriyseniz bu önerilerimize mutlaka göz atmalısınız:

Unutulmayacak bir yayla tatili için 9 rota
Yayla tatili için en iyi 10 otel tavsiyesi
Trabzon gezi rehberi: Görülmesi gereken 61 yer
Sonbaharı cömertçe yaşayan coğrafya: Bolu ve dağları

1) Antalya/Kaleköy 2)Isparta/Kuyucak Köyü
10 – PASTORAL ŞİİR TADINDA KÖY TATİLİ

Betonarme tabutlarımızda özlediğimiz o huzur dolu doğal yaşamın adresi gözlerden uzak bakir rotalardan geçiyor. Türkiye’nin 7 bölgesinde yer alan bu güzelim rotaları “Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen en güzel 10 köyü” seyahat yazımdan öğrenebilirsiniz. Diğer önerilere de göz atmayı unutmayın. 😉

#TGilekeşfet okuma önerileri:

Ellerinizin doğaya değeceği 10 ekolojik otel ve yaşam çiftliği
İşte pandemide nefes aldıracak 19 ekoturizm rotası

11 – EKONOMİK TATİL ARAYIŞINDA OLANLARA

Bu yıl maliyet yüzünden tatilinizi ertelemeyin. Bütçenizin yettiği kadar çok yer gezebilme imkanınız var. Tabii biraz konfordan ödün vermek isteyenlere. 🙂 Türkiye’nin her şehri siz istediğiniz ölçüde lüks, istediğinizde uygun fiyatlı olabilir. Bu nedenle destinasyon ve konaklama önerisi sunmaktansa “nasıl uygun fiyatlı tatil yapabilirim?” sorunsalına ışık tutacak içeriklerimizin linklerini paylaşmakta yarar görüyorum. Bu öneriler ve ipuçları sayesinde daha planlı ve ucuza tatil yapabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller. 🙂

#TGilekeşfet okuma önerileri:

İşte baharda gidilebilecek el yakmayan tatil rotaları
Pandemide güvenli ve uygun fiyatlı tatil nasıl yapılır?
Ucuza seyahat etmek için 6 tüyo
Avrupa’yı ucuza gezmek için öneriler
Bayramda ucuz otel bulmanın yolları

Çiflik tatilinin en güzeli Riva’s Club’da
12 – İSTANBULLULAR İÇİN HAFTA SONU KAÇAMAĞI

İstanbul büyük bir metropol. Bazen içinde kayboluyor, nefes alacak yer arıyoruz. Kimimiz için İstanbul içi kimimiz için de İstanbul’a yakın hafta sonu gidilebilecek yerler olsa hiç fena olmaz. İşte bu arayışınıza çözüm olacak seyahat yazılarımız sizinle:

İstanbul’un en keyifli kaçış rotası: Riva’s Club
İstanbul’a yakın günübirlik gidilebilecek 5 rota
İstanbul’un en iyi 10 piknik & mesire alanı
İstanbul’a yakın 10 dağ evi & otel

Gökçeada Kaleköy…
13 – CİTTASLOW / SAKİN ŞEHİR ROTALARI

Türkiye’nin ‘Cittaslow’ yani ‘Sakin Şehir’ unvanını alan birçok yer bulunuyor. Günümüzde en önemli turistik ürünlerden birisi haline gelen bu şehirlerin Cittaslow olması için Cittaslow düşüncesine uygun hareket etmesi, nüfusunun 50 binin altında olması ve kentin yapılacak değerlendirmeden geçmesi için çevre, altyapı politikaları, sosyal uyum, kentsel yaşam kalitesi gibi kriterlerin sağlanması gerekiyor.

Türkiye’deki sakin şehirleri sıralayacak olursak;

Ahlat, Bitlis
Akyaka, Muğla
Eğirdir, Isparta
Gerze, Sinop
Gökçeada, Çanakkale
Göynük, Bolu
Güdül, Ankara
Halfeti, Şanlıurfa
Köyceğiz, Muğla
Mudurnu, Bolu
Perşembe, Ordu
Seferihisar, İzmir
Şavşat, Artvin
Taraklı, Sakarya
Uzundere, Erzurum
Vize, Kırklareli
Yalvaç, Isparta
Yenipazar, Aydın

#TGilekeşfet okuma önerileri:

Huzur dolu bir tatil için 9 destinasyon!
Rehber Cengiz Harun Arıkan’ın kaleminden sakin şehirler: Cittaslow rotası

Bu yıl için yurt dışı tatili planlıyorsanız eğer bu yazımıza da mutlaka göz atmalısınız:
İşte coronasız tatil için en güvenli ülkeler!