Türkiye-İsrail turizm ilişkilerinde tansiyon yükseliyor!

Last Updated on 17 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

İsrail, Türkiye’nin Gazze sınırında yaşanan katliama karşı tepki göstermesinden dolayı vatandaşlarına “Türkiye’ye gitmeme” çağrısında bulundu.

Türkiye ile diplomatik ilişkilerin azaltılmasının hata olacağını savunan İsrail Turizm Bakanı Yariv Levin, İsrail vatandaşlarına ‘Türkiye’ye gitmeyin’ uyarısında bulundu.

CNN Türk’te yer alan habere göre Türkiye’nin İsrail katliamına tepkisinden dolayı kendi vatandaşlarını uyaran Yariv Levin, İsraillilerden “Antalya’dan uzak durmalarını” isteyerek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Türkiye’nin ziyaret edilmesini önermiyorum. Bunu son yaşanan olaylardan önce de söylerdim. Türkiye bize bu şekilde davrandığı sürece oraya gitmek için bir sebep yok.”

İsrail milletvekili İtzik Shmuli ile İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz ise İsrail’in “Ermeni soykırımını tanıması gerektiğini” belirtti. Katz, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail devletinden nefret ettiğini” de öne sürdü.

İSRAİLLİ TURİST TÜRKİYE’DE EN ÇOK KIYI KESİMLERİ TERCİH EDİYOR

Geçen yıl TÜROB tarafından hazırlanan rapor dikkate alındığında İsrailli turistler, Türkiye’de tatil amacıyla Antalya, Alanya, Marmaris ve Bodrum’u öncelikli olarak tercih ettiği belirtilmiş kültür turizmi amacıyla gelen İsrailli turistlerin ise daha çok İstanbul, Doğu Karadeniz ve Kapadokya bölgesine ilgi gösterdiği ifade edilmişti. Gelişen son durum karşısında Türkiye’nin bu bölgeleri nasıl etkileneceği ise soru işareti!

İsrail Turizm Bakanı’ndan sıcak mesaj