Şaban Kayıkçı, Bodrum Kervansaray Otel’inin yeni sahibi oldu

Bodrum Kervansaray Otel, Asya Gaz’ın sahibi ve iş adamı Şaban Kayıkçı tarafından alındı. Kayıkçı otelin adını Duja olarak değiştirdi.
Bodrum Kervansaray Otel, Asya Gaz’ın sahibi ve iş adamı Şaban Kayıkçı tarafından alındı. Kayıkçı otelin adını Duja olarak değiştirdi.

Last Updated on 20 Ekim 2022 by Yaşar Çelik

Geçen yıl Mart ayında icra ihalesi ile satışa çıkarılan Bodrum Kervansaray Otel, Asya Gaz’ın sahibi ve iş adamı Şaban Kayıkçı tarafından alındı.

Mega Varlık Yönetim A.Ş.’nin sahip olduğu Bodrum Kervansaray Otel’in devir işlemleri bu hafta yapılacak. Bir yıldır kapalı olan otelin önümüzdeki sezon yeni bir isimle hizmete alınacağı öğrenildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre Kervansaray Grubu’na bağlı olan otel, geçen yıl icra ihalesi ile belirlenen 94 milyon 239 bin TL bedelden 47 milyon 150 bin TL’ye, temlik alacaklısı durumundaki Mega Varlık Yönetim A.Ş. satın almıştı.

OTEL ARTIK ASYA GAZ A.Ş.’NİN SAHİBİ ŞABAN KAYIKÇI’NIN

Bodrum Kervansaray’ın satışı için uzun zamandır görüşme içerisinde olan Mega Varlık, 463 odası bulunan oteli deniz taşımacılığı, gayrimenkul geliştirme ve petrokimya alanlarında faaliyetleri bulunan aynı zamanda Asya Gaz A.Ş.’nin de sahibi Şaban Kayıkçı’ya sattı.

Otelin devir işlemlerinin bu hafta yapılacağı kaydedilirken bir yıla yakın süredir kapalı olan otelin, yapılacak yenileme yatırımı ile gelecek yeni bir isimle hizmet vereceği öğrenildi.

“KENDİ FAALİYET ALANIMIZA YOĞUNLAŞACAĞIZ”

Otelin satışı hakkında açıklamalarda bulunan Mega Varlık A.Ş. Genel Müdürü Çağlar Şendil, “Ana faaliyet alanımız finansal piyasalar… Satış ile birlikte, kendi faaliyet alanımıza daha fazla odaklanma imkânı elde etmiş olacağız. Yine, elde edeceğimiz kaynakla da, faaliyet alanımıza daha fazla yatırım yapma imkânı bulacağız. Turizm sektörünün yeniden güçlü bir canlılık kazandığı bu süreçte satışın olması oldukça önemli” dedi.

09 Haziran 2021

‘Kervansaray Oteli yarı fiyatına aldı’ iddiası!

Bodrum Kervansaray Oteli’ne ödeyemediği borçlarından dolayı haciz konulmuştu. Oteli, değerinin neredeyse yarı fiyatı olan 47 milyon TL’ye alan Mega Varlık şirketiydi. Şirketin sahibi ise Jacob Ortell Kingston’du. Yani ABD’de FBI’nın soruşturduğu, Korkmaz’ın da ilişkide olduğu kişilerden biri…

Odatv’den Sami Menteş’in haberinde yer alan iddiaya göre, Mega Varlık, otel yönetimine borç vermiş, daha sonra da temlik alacaklısı olarak, oteli yarı fiyatına almıştı.

Sezgin Baran Korkmaz, Mega Varlık üzerinden kiraladığı otelin sahibi olmuştu.

Aradan kısa bir zaman geçti. 463 odalı otelin yeni sahibi Mega Varlık, 2018’de otelin satışı için bir dizi görüşmeler yürüttü. Dev otel Diyarbakırlı olan farklı sektörlerde faaliyet yürüten Şaban Kayıkçı’ya 30 milyon Euro’ya (o dönemli kurla 225 milyon TL) satıldı.

Kısa zamanda gerçekleşen iki satış işleminin arasındaki fark ise yaklaşık 180 milyon TL oldu. Yeni patron Şaban Kayıkçı ise otelin adını Duja olarak değiştirdi.

Diyarbakırlı olan otelin yeni sahibi Şaban Kayıkçı’nın, deniz taşımacılığı, gayrimenkul geliştirme ve petrokimya alanlarında faaliyetleri bulunuyor. Kayıkçı aynı zamanda Asya Gaz AŞ’nin de sahibi konumunda. Asya Gaz, İran’ın en büyük gübre üreticisi Razi Petrochemical’i alan konsorsiyumun içinde de yer almıştı.

Kayıkçı, birçok şirketin yönetim kurulunda bulunuyor. Haliçport olarak bilinen projeyi üstlenen Haliç Altın Boynuz Marina şirketinde de Fettah Tamince’yle ortaklığı bulunuyor.