Amacımız Dünya turizmini kontrol eden bir güç haline gelmek

Last Updated on 9 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, Turizm Günlüğü ekibine Anex Tour’un gerçekleştirdiği satın alma atılımı, Türkiye turizminin mevcut durumu ve 2020 yılına yönelik öngörülerde bulundu.

Türkiye’nin önemli bir turizm ülkesi, turizmde söz sahibi olmasına rağmen dünya çapında Türk Hava Yolu dışında markalar yaratamadığını belirten Neşet Koçkar; “biz Anex Tour olarak; Türkiye’nin global markası olmaya soyunduk. Türkiye tarihinde bir ilk yaşanıyor. Bir Türk turizm firması gidip; global markaları satın alıyor. Amacımız bir dünya markası ve Dünya turizmini kontrol eden bir güç haline gelmek” dedi.

ANEX TOUR BATI AVRUPA’DA DA GÜÇLENDİ

Anex Tour olarak BDT pazarında (Bağımsız Devletler Topluluğu) oldukça güçlü bir marka olduklarına dikkat çeken Neşet Koçkar; zayıf kaldıkları Batı Avrupa pazarında da Neckermann Reisen, Öger Tour, Bucher Reisen gibi markaları bünyelerine katarak güçlendiklerini açıkladı.

NEŞET KOÇKAR: TUI’DEN SONRA…   

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, “TUI’den sonra şu anda inorganik olarak dünyanın ikinci büyük tur operatörü haline geldiklerini ve bunu devam ettirerek birinci olmayı hedeflediklerini” söyledi.

“ARTIK DÜNYA MARKAMIZI YARATMALIYIZ”

Türkiyeli turizmcilerin artık dünyaya ve yurt dışına açılmalarının gerektiğini ifade eden Neşet Koçkar konuya ilişkin şunları söyledi:

“Biz bir turizm ülkesiyiz diyoruz. Ama uluslararası arenada güçlü bir markamız yok. Uluslararası arenada markalaşmış bir turizm firmamız yok. Artık Türk turizmcisinin yurt dışına açılması lazım. Vizyoner bakış açısıyla cesur adımlar atmak lazım. Bizim bir Rixos markamız var o da yeteri kadar geniş bir ağa sahip değil. Sınırlı yerlerde var. Bugün turizm ülkesi İspanya dendiğinde, ülkenin en büyük şirketleri arasında turizm şirketleri yer alıyor. Güçlerimizi birleştirip yurt dışına açılmamız, artık dünya markası haline gelen turizm işletmeleri kurmalıyız.”

NEŞET KOÇKAR’DAN 2019 DEĞERLENDİRMESİ VE 2020 ÖNGÖRÜSÜ

2019 yılında Türkiye’nin güney bölgelerinin, tarihinin en iyi dönemini yaşadığını ifade eden Neşet Koçkar; 2020 yılının da 2019’dan daha iyi olacağını öne sürdü.

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar; şu değerlendirme ve öngörülerde bulundu:

“2020 yılının da 2019’dan daha iyi olacağını ön görüyoruz. Benim görüşüm: eğer siyasi ve ekonomik bir sorun yaşamazsak; Türkiye’nin turizm verileri hızla yukarıya tırmanmaya devam eder.

“TURİZM TÜRKİYE EKONOMİSİNİN ANA DAMARLARINDAN BİRİ…”

Ve görünen o ki birkaç yıla kadar turizm sektörü, Türkiye ekonomisinin ana damarlarından biri olacak. Aslında geçmişte de böyleydi fakat farkına varılmıyordu. İyiden iyiye bunu herkes anlayacak. Bizim petrolümüz, turizmdir. Ana kaynağımız deniz-kum-güneşimizdir. Bu kaynağımızı iyi pazarlamamız, iyi değerlendirmemiz lazım…”

Neşet Koçkar: Beni ne iktidar ne de muhalefet anladı