Antonina Turizm’den COVID-19 Maskesi

Balkan Naci İslimyeli / Freskolar

Last Updated on 7 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Antonina Turizm, ünlü Türk resim sanatçı Balkan Naci İslimyeli’nin eserlerinin basılı olduğu maskeleri satışa sunarak elde edeceği gelirle müzisyenlere destek oluyor.

Karantina günlerinde yaptığı online gezileriyle turizme ara vermeyen Antonina Turizm, içinde bulunduğumuz günlerin anısına “COVİD’20 HATIRASI” çıkardı. Ünlü Türk resim sanatçımız Balkan Naci İslimyeli’nin eserlerinin basıldığı, çok özel tasarlanmış ve koleksiyon değerindeki maskeleri satışa sunan Antonina Turizm, elde ettiği gelirin bir bölümünü işsiz kalan müzisyenlere destek olmak amacıyla İstanbul Filarmoni Derneği’nde oluşturulan bir fona aktarıyor.

Maskeleri geçtiğimiz günlerdeki Kurban Bayramı’nda kendi web sayfaları üzerinden satışa çıkardıklarını açıklayan Antonina Turizm Genel Koordinatörü Sibel Tuna şöyle konuşuyor:

“10 yıl sonra 2020 yılını nasıl anımsayacaksınız? O günler geldi̇ği̇nde ve geri̇ye doğru baktığınızda 2020 yılında Covid 19, pandemi̇, koronavirüs yaşandığı akla gelecek. Hepi̇mi̇z korona günleri̇nde bi̇r şeyler yaptık. Ki̇tap okuduk, online semi̇nerlere katıldık, bi̇r de zorunlu olan maskeleri taktık. Peki bu tari̇hi̇ günleri̇ anımsatacak bi̇r hatıra objeni̇zi̇n olmasını i̇ster mi̇ydi̇ni̇z? Sanatçı Balkan Naci̇ İsli̇myeli̇’ni̇n eserleri̇ni̇ şık ve özel tasarlanmış maskeye taşıdık. Bu maskeler sınırlı sayıda üretildi ve maske geli̇rleri̇ni̇n bi̇r bölümü, pandemi̇ nedeni̇yle işsi̇z kalmış müzi̇syenler i̇çi̇n İstanbul Filarmoni Derneği̇’nde oluşturulan bi̇r fona aktarılacak. Haydi̇ si̇z de bu maskelerden alın ve i̇şsi̇z kalan müzi̇syenlere destek olun.”

Eser adı: Pentimentolar (Gece Yüzleri)

Maskelerin isimleri ressam İslimyeli’nin eserleriyle aynı:

  • Sanatçının Günlüğü
  • Freskolar
  • Pentimentolar (Gece Yüzleri)

İç kumaşı yüzde 100 pamuktan yapılan çift katlı olan maskeler, nefes aldıran özel Muğla dokumasıyla yapılıyor. Yumuşak, hafif dokulu ve seyrek dokuma tipinde tülbent kumaşı olduğu için terletmiyor. 30 kez yıkamaya kadar dayanıklı olan maskeleri almak için bu adrese tıklayabilirsiniz:

https://antoninaturizm.com/2020/07/29/covid-19-maskeleri/?utm_source=whatsapp-antonina-maske&utm_medium=wp-ant-mask&utm_campaign=mask