2021’de insanlar, nereye ve hangi koşullarda seyahat edecek?

Last Updated on 23 Kasım 2020 by Turizm Günlüğü

İnsanlar 2021’de nasıl seyahat edecek? 2021 yılında seyahat tercihleri neler olacak?

COVID – 19 pandemisi sürecinde geçen 2020’nin ardından, aşının bulunduğu ve yaygınlık aşamasına geçeceği 2021’de insanların nasıl seyahat edeceklerini tahmin artık giderek zorlaşıyor.

Tatilcilerin %35’i seyahat etmekten çekinirken, %33’ü enfekte olmaktan korktu. Bu korku. %30’u da enfeksiyon yüzünden erteleme yaptı.

2021’de %43’ü bilinen yerleri tercih edeceklerini söylerken, %37’si de yalnızca devlet tarafından güvenli ilan edilen ülkelere seyahat etmek istiyor.

EĞİLİMLERİ COVID GÜVENCESİ Mİ BELİRLEYECEK?

eDreams Odigeo, değişen seyahat davranışı, mevcut seyahat havası ve tatilcilerin gelecek planları hakkında bir manzara çizmeye çalışıyor.

İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Almanya, Fransa, İtalya, Portekiz ve İsveç’ten yaklaşık 10 bin kişiyle görüşülen çalışmada “İnsanlar 2021’de nasıl seyahat edecek?” sorusuna cevap arandı.

2020’DE TRENDLER NE OLDU?

Anket çalışmasına katılanların %35.2’si bu zamanlarda seyahat etmekten çekinmediklerini söyledi. Öte yandan ankete katılanların %33’ü seyahatleri sırasında enfekte olacağından korktu. Bu korku; %30 tercihle, 2020’de tatilinden vazgeçmelerine neden olan en belirleyici faktör oldu.

Kadınların %50’si ister sahilde ister dağda olsun, açık havayı tercih ederken bu mekanları seyahat için güvenli buldular.

Erkek ise daha çok özel konaklama durumuna odaklandı. Erkeklerin %50’si otellerde ve tatil apartmanlarında (%40.4) kendini güvende hissetti.

Genç nesillerin davranışı biraz farklılaştı. 18-24 yaşındakilerin %53.9’u ve 25-34 yaşındakilerin % 48.9’u genel güvenlik önlemlerine ve hijyen düzenlemelerine bakarak tatili güvenli buldu.

Gezginlerin %57’si, COVID-19 nedeniyle iptal edilirse seyahat masrafları ve konaklama için garantili geri ödeme istedi. Ayrıca %46’sı, tekrar yurt dışına seyahat rezervasyonu yapmadan önce COVID-19’a karşı bir aşının gerekli olduğunu düşünüyor.

2021’DE TERCİHLERİ NE BELİRLEYECEK?

Daha uzun bir tatil için umutların arttığını belirten rapora göre; katılımcılar tatillerini planlamaya gelince hala temkinli. Katılımcılar kısa seyahatleri (%28) ve son dakika rezervasyonlarını (%41.8) tercih ediyor. Bununla birlikte, ankete katılanların dörtte birinden fazlası tatillerini yakın gelecekte planlamak istiyor.

Öte yandan 2021’de seyahat destinasyonu ile ilgili olarak hangisini seçeceklerinden emin değiller.

Yolcuların %43’ü bilinen yerleri tercih ettiklerini söylerken, %37’si yalnızca devlet yetkilileri tarafından güvenli bölge olarak sınıflandırılan ülkelere seyahat etmek istiyor.

Kaynak: Turizmdatabank