Seyahate çıkacaklara sıcak hava uyarısı

Foto: BBC

Last Updated on 10 Ağustos 2022 by Turizm Günlüğü

Seyahate çıkacaklara sıcak hava uyarısı: Sıcak hava dalgası Avrupa’ya geri döndü… Uzmanlar, seyahate çıkacakları uyardı.

Avrupa’da Temmuz ayında etkisini gösteren sıcak hava dalgası yeniden hissedilmeye başlandı.

Uzmanlar, Avrupa’ya seyahat edecekleri de uyardı.

İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz, Almanya ve Yunanistan… Avrupa yeniden sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi.

İngiltere’de sıcaklıklar 34 dereceye kadar yükselirken, ülke genelinde yangınlarla mücadele sürüyor.

Ülkenin meteoroloji servisi Met Office, önümüzdeki dört gün için Met Office kehribar renkte uyarı yayınlarken, “Bu düzeyde bir sıcaklık sonrası hastalık ve ölüm sadece yüksek riskli gruplarda değil, sağlıklı ve formda olanlar arasında da meydana gelebilir” dedi.

HAVA SICAKLIĞI 40 DERECEYE ULAŞTI

Carbon Brief” tarafından yapılan araştırmaya göre, aşırı sıcaklardan en çok ölümün yaşandığı dördüncü şehir İspanya’nın Madrid kenti oldu.

Madrid’de hava sıcaklığı 40 dereceye ulaşırken, halka “dikkatli olun” çağrısı yapıldı.

AVRUPA’YA SEYAHAT EDECEKLERE UYARI

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Portekiz Ulusal Hava Durumu Kurumu’ndan yapılan açıklamada da Portekiz ana karasında Temmuz’un aşırı sıcak ve yağış açısından da aşırı kurak bir ay olduğu belirtildi.

Ülkede, hava sıcaklığı bakımından kayıtların tutulduğu 1931’den bu yana Temmuz 2022’nin en sıcak ay olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

Portekiz ana karasında 13 Temmuz 2022 “en sıcak gün” olarak kayıtlara geçti. Ülkede bu yıl en yüksek sıcaklık da 47 derece ile temmuzda ölçüldü.

Avrupa’ya seyahat etmeyi planlayan tatilciler sıcak havalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Gelecek günlerde Madrid’de sıcaklıkların 39-41, Bordeaux’da 37-38, Roma’da 36-37, Cenevre’de 35-37 santigrat derece civarında seyretmesi bekleniyor.