Deniz üzerine kurulan havalimanı 1 milyon yolcu ağırladı

Ordu-Giresun Havalimanı, turizme katkısının yanı sıra daha önce çevre illerdeki havalimanlarını kullanmak durumunda kalan yöre halkına da ulaşımda büyük kolaylık sağladı.

Last Updated on 29 Aralık 2016 by zaggor

GüTürkiye’nin ve Avrupa’nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, açıldığı 22 Mayıs 2015’ten bugüne kadar 1 milyon yolcu kapasitesine ulaştı.

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde 2011’de temeli atılan Türkiye’nin önemli prestij projelerinden Ordu-Giresun Havalimanı, 22 Mayıs 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.

Denizin doldurulması yoluyla yapılan havalimanı, açıldığı günden itibaren turizme katkısının yanı sıra daha önce çevre illerdeki havalimanlarını kullanmak durumunda kalan yöre halkına da ulaşımda büyük kolaylık sağladı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, Gülyalı ilçesinde deniz üzerine taş dolguyla inşa edilen dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın, yaklaşık 360 milyon liraya tamamlandığını belirtti.

Balkanlıoğlu, 950 bin sefer yapılıp 36 milyon taş dökülerek tamamlanan havalimanının pist uzunluğunun 3 bin, genişliğinin ise 45 metre olduğunu dile getiren Vali Balkanlıoğlu, havalimanının daha konforlu olması için piste “stone mastic asfalt” döküldüğünü söyledi.

Türkiye’nin en konforlu havalimanlarından birine sahip olduklarını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Bu devasa proje Türk mühendis ve mimarlarının şaheseri denebilir. Tamamen Türk teknolojisi ve tasarımıyla yapılmış bir havalimanına sahibiz. Deniz üzerine kurulu havalimanı Türkiye dışında Japonya ve Hong Kong da var.” dedi.

Balkanlıoğlu, en son teknolojik cihazlarla donatılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın, Bakanlar Kurulunca kara hudut kapısı ilan edildiğini de aktararak, bu havalimanına eşyalarını, valizlerini veren yolcuların, aktarmalı bile olsa dünyanın her yerine uçuş yapabildiğine işaret etti.

Şu anda günlük 20 sefer düzenlendiklerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, en çok seferlerin İstanbul, Ankara ve İzmir’e gerçekleştirildiğini kaydetti.

Vali Balkanlıoğlu, havalimanının açıldığı günden bu yana en çok İstanbul, Ankara, İzmir ve Kıbrıs’taki gurbetçileri sevindirdiğini belirterek, “Havayolu artık halkın yolu ve herkesin rahatlıkla kullandığı ulaşım araçlarından olduğundan, yolcular bu havalimanına rağbet etmeye başladı. Dolayısıyla açıldığı günden bu yana havalimanının yolcu kapasitesi 1 milyonu buldu. Birkaç gün içerisinde bu rakam 1 milyonu da geçecektir. Açıkçası bu bizler için gurur kaynağı olmuştur.” diye konuştu.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN DİREKT UÇUŞLAR

Deniz üzerine inşa edilen havalimanının turizme de katkı sağladığına dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

“Bu noktada havalimanı elimizi güçlendirdi diyebiliriz. Artık Suudi Arabistan’dan direkt uçuşlar buraya başladı. Önceden sadece hac ve Umre seyahatları bu havalimanı aracılığıyla yapılırken şimdilerde doğrudan yolcular yurt dışından bu havalimanına gelebiliyor. 2016 yılı içinde havalimanına Riyad’dan 6 uçak indi. 2017 yılı itibarıyla 100 civarında uçak geleceği, bir firma tarafından bizlere adeta müjde şeklinde iletildi. Dolayısıyla havalimanımız turizmimizin gelişmesine de çok ciddi katkı ve imkan sağlıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu havalimanımız çok kısa sürede kendisini de amorti edecek.”

Vali Balkanlıoğlu, Türkiye’deki havalimanları arasında Ordu-Giresun Havalimanı’nın yolcu kapasitesi açısından 20’nci sıralara kadar yükseldiğini ifade ederek, “Şu ana kadar 5 binin üzerinde uçak buraya iniş ve kalkış yapmış. Bu oldukça büyük bir rakam. Bu projenin bölgemize yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.