Neredekal.com’dan Türk turizmine 350 milyon TL’lik katkı!

Neredekal.com Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat, Neredekal.com Genel Müdürü Özkan Hacıoğlu ve Neredekal.com Genel Müdür Yardımcısı Özkan Özbaş

Last Updated on 20 Şubat 2018 by Yaşar Çelik

Partnerlerine 1 milyon 900 bin çağrı ve 4 milyon trafik yönlendirmesinde bulunan Neredekal.com, geçen yıl Türk turizmine 350 milyon TL üzerinde katkı sağladığını bildirdi.

Neredekal.com’un Genel Müdürü Özkan Hacıoğlu, her üç yönlenen çağrıdan birinin satışa döndüğü, bu sebeple özellikle de küçük ve orta ölçekli oteller için önemli bir pazarlama mecrası olarak, 2017’de 350 milyon TL’nin üzerinde bir rezervasyon değerini partnerlerine aktardıklarını söyledi.

Neredekal.com yönetimi, Elite World Istanbul Hotel’de bu sabah bir basın toplantısı düzenleyerek yeni dönem hedeflerini ve 2017 yılına ait verileri açıkladı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Neredekal.com’un Genel Müdürü Özkan Hacıoğlu, 2007 yılında Neredekal.com şirketini kurduklarında Türkiye’de herkesin büyük otelleri satmaya çalıştığından, kendilerinin butik ve küçük otellerin pazarlamasını hedeflediklerini belirterek “Yine popüler destinasyonların satışının yapıldığı bir ortamda, diğer tur operatörlerinin satmadığı daha az bilinen yöreleri satmaya başlayarak işe koyulduk. İnternetin birçok otelde bulunmadığı zamanlardan bahsediyoruz ve biz 2007’de küçük-butik otellere, ürünlerini internet üzerinden pazarlayacağımızı anlatmak suretiyle, kardeşim ile birlikte iki kişi işe başladık. Türkiye’nin en güçlü internet yatırımlarını gerçekleştiren iLab Ventures bu vizyonumuzu fark ederek, 2010 yılında bize yatırım yapmaya karar verdi ve o günden itibaren güçlü bir ortaklık gerçekleştirdik” dedi.

Neredekal.com’un Genel Müdürü Özkan Hacıoğlu

“SATIŞ YAPMA HEDEFİNDE DEĞİLİZ”

Ortaklık sonrası güçlendiklerinin ifade eden Hacıoğlu konuşmasına, “2013 yılında yüzde 100 ölçülebilir bir model olması nedeni ve küçük-butik otellere daha somut bir satış donesi olması adına 0850’li telefonlardan 20 bin adet satın aldık. İlk aşamada 14 bini oteller ve tur operatörü çağrı merkezleri olmak üzere her birine ayrı bir telefon numarası olarak tahsis ettik. Bugün 4 binin üzerinde kurumsal otel üyeliğimiz bulunuyor. Neredekal.com olarak, bir turizm otel pazarlama websitesiyiz, satış yapmıyoruz ve gelecekte de satış yapmak hedefinde değiliz” diyerek devam etti.

HER 3 ARAMADAN BİRİ SATIŞA DÖNDÜ

Neredekal.com’un, 2017 yılında partnerlerine 1 milyon 900 bin çağrı ve 4 milyon trafik yönlendirmesinde bulunduğunu belirten Hacıoğlu, şunları kaydetti:

“Her üç yönlenen çağrıdan birinin satışa döndüğü, bu sebeple özellikle de küçük ve orta ölçekli oteller için önemli bir pazarlama mecrası olarak, 2017’de 350 milyon TL’nin üzerinde bir rezervasyon değerini partnerlerimize aktardığımızı söyleyebiliriz. İki çalışan ile 2007’de başlayan serüvenimiz, bugün 49 çalışanımız ile devam ediyor. Türkiye’nin her an her yerindeyiz, bunun bir sonucu olarak 2017 yılında Türkiye’de otelleri gezen araçlarımızın yaptığı mesafe ile dünyayı 21 defa dolaşabilirdik.”

Neredekal.com’un Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat

NEREDEKAL.COM’UN 2018 YILI BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 70

2018’de öncelikli hedeflerinin ürünlerini günün gereklerine uygun şekilde geliştirmeye devam etmek olduğunu ifade eden Özkan Hacıoğlu, çağrı yönlendirme sayılarını 2.5 milyona, trafik yönlendirme sayılarını ise 5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Hacıoğlu, “2017’de yüzde 62 büyüdük, 2018 büyüme hedefimiz ise yüzde 70” dedi.

TATİLCİLER KARARLARI AİLECEK VERİYOR

Neredekal.com’un Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat ise turizm pazarlamasının yanı sıra aynı zamanda bir teknoloji şirketi olduklarını belirterek her an yenilikçi teknolojileri kullanarak iş geliştirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

“Kullanıcı dostu websitesi ve mobil sitemiz, uygulamamız konusunda tüketici testleri gerçekleştiriyoruz” diyen Polat konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaptığımız her çalışmada öncelikle mobil odaklıyız. Bugün mobil-tablet dahil sitemizi ziyaret ederek, otel araması yapanlar yüzde 75 oranlarına kadar yükselmiş durumda. Tüketiciler, Mobil ağırlıklı otel araması ile kolaylıkla 0850’li telefonla otellere ulaşabiliyorlar. Yapmış olduğumuz soru-cevap anketlerle otelleri öğle tatili veya iş çıkışı evlerine giderken araştırdıklarını, ancak kararlarını saat 21:00 – 00:00 arasında ailecek verdiklerini tespit ettik.

KENDİLERİNE YAKIN BÖLGELERE SEYAHAT EDİYORLAR

Her tatilcinin, ortalama 2,7 farklı operatörün websitesine girdiğini ve yüzde 80’in üzerinde otelle veya tur operatörü ile ilgili internetteki yorumları okuduklarını ifade eden Polat, seyahatseverlerin yurt içinde ortalama 5,4 geceleme yaptığını kaydetti.

“Her coğrafi bölgenin kendine göre tercih ettikleri yerler var” diyen Çağdaş Polat şu örnekleri verdi:

Karadeniz ve Akdeniz bölgesi, öncelikle kendi bölgelerinde tatil yapmayı tercih ederken, Ankara’lılar Kastamonu, Bolu, Bartın, Eskişehir, İzmir, Antalya, Mersin ve Adana’yı tercih ediyor. Güneydoğulu seyahat sever daha çok yakın yerleri tercih ederek Mersin, Hatay ve Adana’ya giderken, Doğu Anadolu en az seyahat eden tüketicilerin bulunduğu bölge… İstanbullu Türkiye’nin hemen her yerine gitse de, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ve Nevşehir ağırlıklı geziyor. İzmirli ise Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir çevresi, Aydın, Denizli ve Muğla civarında en yoğun seyahatlerini gerçekleştiriyor.”

YENİ ALTERNATİF ROTALAR HANGİLERİ?

İç pazarda, Alaçatı, Bozcaada ve Çeşme gibi yerler giderek kalabalıklaştığı için alternatif rotalara yönelme olduğuna dikkat çeken Neredekal.com’un Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat, “Doğu Expresi patlaması bunun en güzel göstergesi. Biz de potansiyeli yüksek olan yerleri önceden görebiliyoruz.

Mesela Isparta’daki Kuyucak köyü ciddi bir trafik alıyor. Edirne’deki Saros Körfezi, Pokut Yaylası, Rize-Zilkale, Gümüşhane Santa Harabeleri, Antalya-Suluada, Burdur-Salda Gölü de hakeza aynı şekilde” diye konuştu.