2023 Turizm hedefinde yukarıya doğru revize

Last Updated on 5 Temmuz 2018 by Yaşar Çelik

TÜRSAB’ı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “2023 için sektörde yerleştirmeye çalıştığımız 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelirini, ‘60 milyon turist 60 milyar dolar gelir’ seviyesine ulaştırmayı ümit ediyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya’yı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. TÜRSAB’ın sektörün en önemli meslek kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Bakan Kurtulmuş, yeni yönetimin üstün başarılarla çalışmalarını sürdüreceğine inancının tam olduğunu ifade etti. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da, Kültür ve Turizm Bakanı’na genel merkeze gerçekleştirdiği ilk ziyaret için teşekkür etti. Ardından TÜRSAB üyesi acentalarla bir araya gelen Bakan Kurtulmuş, 2018 yılının turizm sektörünün rekor yılı olduğunu ifade etti. Bakan Kurtulmuş “2017’de 32 milyon turist ile 26,5 milyar dolarlık turizm geliri elde ettik. 2018’e bu ivme ile girdik. Turizm şurası sonrasında ortaya çıkan fevkalade mükemmel motivasyon, fevkalade takım oyunuyla turizm sektörü 2018 yılına büyük bir ivme ve motivasyonla girmiş oldu.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş 2018’in ilk 5 ayında turizmde tüm zamanların rekorunun kırıldığını ifade etti. “11,5 milyon turist Türkiye’ye ziyaretçi olarak geldi. 32 milyon hedefi ile başladığımız 2018 yılı 40 milyon milyon turisti ağarlayacak seviyeye çıkacaktır. Turizm sektöründe çeşitlendirmeyi artırarak özellikle üst gelir grubunu çekecek, kongre turizmi, inanç turizmi, sağlık turizmi, yaşlı bakım turizmi gibi alanlarda etkinliğimizi artıracağız” dedi.

“2023 hedefimizi de aynen 2018 hedefimiz gibi yukarıya doğru revize edeceğiz” diyen Kurtulmuş, “2023 için sektörde yerleştirmeye çalıştığımız 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelirini, ‘60 milyon turist 60 milyar dolar gelir’ seviyesine ulaştırmayı ümit ediyoruz. Türkiye’nin en temel ekonomik problemlerinden biri olan cari açığının giderilmesidir. Turizmdeki olumlu gelişmenin ekonominin reel tarafını güçlendirici bir özelliği var. Turizm sektörü neredeyse yüzde yüz yerli olan özelliği ile yaptığımız hizmet aslında bir ihracat olarak görülmeli. Böylece turizmdeki ilerlemenin bütünüyle ihracatımızın yukarıya doğru çıktığı anlamına geliyor. Cari açığı tek başına giderecek seviyeye neredeyse ulaşma potansiyeli taşıyor. Bu özelliği ile turizm sektöründeki gelişmenin ümit verici hatta çok ümit verici olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

ALMAN, RUS TURİSTLER YENİDEN TÜRKİYE’YE GERİ DÖNÜŞ YAPTI

Rus ve Alman ve Avrupalı turistlerin Türkiye’yi yeniden turizm merkezi olarak gördüğünü söyleyen Bakan Kurtulmuş önümüzdeki dönemde Güney Kore, Malezya, Endonezya’yı kapsayan Uzak Doğu Asya’yı Türkiye turizminin stratejik pazarları olacağını ifade etti. “Önümüzdeki yıl Japonya ve Rusya’da Türkiye yılı olacak. Japonya’dan da çok büyük bir ilgi bekliyoruz. Türkiye tanıtımı ile turizm alanındaki gelişmeleri eş zamanlı yürüteceğiz. Deniz -güneş -kum turizmi Türkiye için yeterli değil yeni ürünleri pazarlamamız lazım. Komşularımız olan Balkan ve Kafkas ülkeleriyle ortak destinasyon paketleri oluşturmak lazım. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu bölgeyi Dünya turizminde merkez haline getirmek gibi bir hedefimiz.” dedi.

3. HAVALİMANI’NIN TURİST SAYISINI ARTIRACAK

29 Ekim’de açılacak 3. Havalimanı’nın Türkiye’nin tanıtıma katkısının büyük olacağını söyleyen Bakan Kurtulmuş, 150 milyon misafiri ülkemizde ağırlayacağız. “Bu ziyaretçilerin bir kısmı turist olarak dönecektir. Avrupa’nın en büyük havalimanı olacak 3. Havalimanı Türkiye için iftihar projesidir.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’ya hediye takdim etti. Bakan Kurtulmuş, konuşmasının ardından TÜRSAB Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı değerlendirme toplantısına başkanlık etti.