Erman Hoca’nın gözünden Türkiye turizmi…

Last Updated on 14 Aralık 2019 by Turizm Günlüğü

Bu yılki Uzakrota Travel Summit’in en renkli konuşmacılar arasında yer alacak isim şüphesiz eski hakem ve televizyon yorumcusu Erman Toroğlu oldu. Erman Hoca bu kez Türkiye futbolunu değil Türkiye turizmini yorumladı. Biz de sözü fazla uzatmadan; “Oynatalım Uğurcum…” diyoruz ve sözü Erman Hoca’ya bırakıyoruz.

Habertürk Gazetesi Yazarı Güntay Şimşek ve Eski Hakem – Futbol Yorumcusu Erman Toroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Türk Turizminin Geleceğini Nasıl Görüyorsunuz?” başlıklı moderatörlüğünü turizm camiasının tanınan ismi Cem Polatoğlu üstlendi.

Bir diğer ifadeyle düdük bu kez, Erman Toroğlu’nda değil Cem Polatoğlu’ndaydı…

Oturum Cem Polatoğlu’nun düdüğüyle başladı.

İlk olarak sivil havacılık haberciliği denince akla gelen ilk isimlerden olan Habertürk Yazarı Güntay Şimşek değerlendirmelerde bulundu. Türkiye turizmininin durumunu, sorunlarını ve atılması gereken adımları değerlendiren Güntay Şimşek; görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Ardından Moderatör Cem Polatoğlu, “Erman Toroğlu’nun hakemlik kariyeri boyunca ve sonrasında kendi imkanlarıyla birçok ülkeyi gezdiğini, tüm kıtaları gördüğünü” belirterek; Erman Toroğlu’na: “Bir turist gözüyle Türkiye’de de olsaydı; ülkemize daha çok turist gelirdi dediğiniz neler var?” sorusunu yöneltti. Erman Toroğlu, “bizim eksiğimiz, tanıtım ve pazarlamada ülkemiz kültürel değerler ve doğal güzellikler açısından oldukça zengin” cevabını verdi.

ERMAN HOCA’DAN SPORUN TURİZME OLAN KATKISI HAKKINDA AÇIKLAMALAR

Top artık, Erman Hoca’daydı… Erman Hoca, sporun turizme katkısına yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Basit adımlarla, ülke turizmine önemli katkılar sağlanacağını belirten Erman Toroğlu; atılması gereken basit adımlara ilişkin şu örneği verdi:

“BUNLAR KARŞI TARAFA ŞERBET GİBİ GELİR”

“Mesela kışın Antalya Belek’ye, Side’ye 4 bin takım geliyor. Bu inanılmaz bir rakam. Bu 4 bin takım gelirken her takımla beraber en az 10 gazeteci ve televizyoncu geliyor. Bu gazeteci ve televizyoncuları iyi ağırlamamız, iyi gezdirmemiz lazım. Adamları alıp günlük gezilere sağa sola götürmemiz lazım. İşte adamlara “Bayern Munich’in antrenmanından sonra şuraya gittik. Bu yemekleri yedik.” dedirtmemiz lazım. Bunlar karşı tarafa şerbet gibi gelir. Antalya, Belek, Ürgüp yakın yerleri gösterip oralardan görüntüleri koymamız lazım. Bu görüntüleri mecbur koyarlar. Spor ile çok şeyi tanıtabilirsiniz.”

Böylece oturumun ilk yarısı sona erdi.

Oturumun ikinci yarısında Güntay Şimşek’in değerlendirmeleri kapsamında söz yürürlüğe yeni giren konaklama vergisinden açıldı.

Erman Hoca, “Bu karar ne zaman alındı? Ne zaman yürürlüğe girdi? Böyle bir vergi bugün yürürlüğe girecekse bu karar en az iki sene önce alınmalıydı ve açıklanmalıydı. Kontratlar yapıldıktan sonra otelci bunu nasıl yansıtacak müşteriye?” açıklamasıyla topu ağlarla buluşturdu.

İkinci yarının geriye kalan dakikalarında Erman Hoca, gastronomi turizm hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Oturum Cem Polatoğlu’nun düdüğüyle son buldu.