Size valizinizi hazırlatacak en güzel 18 müzik klibi

Sofi Tukker & Mahmut Orhan – Forgive Me

Last Updated on 11 Nisan 2022 by Yaşar Çelik

Hangi çağda ve toplumda ne amaçla ve nasıl yapılırsa yapılsın ve adına ne denirse denilsin fiziksel bir fenomen olan seslere dayanan müzik, günümüzde görsel sanatlarla da desteklenince birbirinden harika video kliplerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Türkiye’de çekilmiş yabancı klipler, yurt dışında çekilmiş Türkçe klipler veya bu kategorilerden bağımsız dünyanın herhangi bir yerinde çekilmiş, içinizde seyahat etme isteği yaratacak video klipleri sizin için seçtim. 😍

Sizi ister Türkiye’nin isterseniz de yurt dışındaki ülkelerin en gezilesi şehirlerine seyahat planı yaparken bulduracak bu güzel şarkıların kliplerini #TGilekeşfet ‘meye çıkıyoruz. 🥰 Film aşıkları için de çok önceden yazmış olduğum Seyahat isteği yaratan 10 etkileyici film yazımın linkini de buraya bırakıyorum.

1 – Sofi Tukker & Mahmut Orhan – Forgive Me / İstanbul

New York merkezli Sophie Hawley-Weld ve Tucker Halpern’in kurduğu müzik ikilisi SOFI TUKKER, Türk DJ ve prodüktör Mahmut Orhan ile güçlü bir birlikteliğe imza atarak yeni ortak şarkılarını geçtiğimiz ayda müzikseverlerle buluşturdu. 4 Mart 2022’de müzik platformlarında yayınlanan klip ise Türkiye’nin en aşina olduğumuz yerinde çekildi. Evcik Beach & Kilyos Beach’te çekimleri yapılan video klibin kast kadrosunda çoğunlukla alanında başarılı Türk isimler yer alıyor. Sinematik etkilerin yüksek dinamikli görsel ve kostümlerle buluştuğu klip şimdiden 912 bin görüntüleme almayı başardı. Hatta bazı YouTube kullanıcıları Türkiye tanıtımı noktasında “Bu ülkeye Kültür ve Turizm Bakanlığından daha fazla katkın var” yorumları yaparak Mahmut Orhan’ın başarılı çalışmalara imza attığını vurguladı.

2 – Akcent – Rita / İstanbul

Romanya kökenli dans grubu olarak 1999 yılında piyasaya atılan Akcent, uzun bir süredir yoluna Adrian Sina ile devam ediyor. My Passion, That’s My Name, son dönemlere doğru Kamelia, Boracay gibi birbirinden hit parçalarla hafızalara kazınan Akcent’in 2018 yılında çıkan Rita şarkısının klibi İstanbul’un en çarpıcı noktalarında çekildi. Klipte Boğaz’ın eşsiz manzarası, Dolmabahçe Sarayı, Taksim’in simgesi Galata Kulesi, Neo Barok tarzıyla dikkat çeken Ortaköy Camii, hikayesiyle büyüleyen Kız Kulesi, semazen figürü ve genel İstanbul manzarası yer alıyor.

3 – Meduza, Becky Hill, Goodboys – Lose Control / Bolu Mudurnu 

Şato tipi mimarisiyle çevrecilerin ve bölge halkının oldukça tepkisini çeken; içerisinde 732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin bulunduğu Burj Al Babas projesi, yaklaşık 5 ay önce ünlü müzik devlerinin uğrak noktası oldu. Lose Control şarkısının klibinde yer bulan şato evler, Fransız sanatçı SebastiAn ve ft Bakar tarafından seslendirilen Sober şarkısının klibinde de boy gösterdi. Çok farklı temalar üzerine çekilmiş bu iki klipte de şatoların eşsiz görüntüsü görsel sanat bakış açısıyla muazzam gözükmüş. Bu da bize bir mekanın nasıl bu kadar etkileyici ve güzel bir şekilde pazarlanabileceğini gösterirken, her şeye karşı çıkmayı bir kenara bırakıp var olanı nasıl değerlendirebiliriz sorusunun yanıtını veriyor.

Mudurnu şatoları ile ilgili neler yaşandığını öğrenmek için tıklayın:

4 – Mahmut Orhan & Colonel Bagshot – 6 Days / Mardin

Türk DJ ve prodüktör Mahmut Orhan ve ünlü İngiliz müzik grubu Colonel Bagshot seslendirdiği 6 Days’ın Mardin’de çekilen klibi 2018 yılında müzik piyasasına bomba gibi düştü. Müzikseverlerin büyük beğenisini toplayan şarkının klibinde Anadolu kültürünün, örf ve adetlerinin Mardin manzarasıyla harmanlandığı görülüyor.

#TGilekeşfet önerisi: Mardin’in en özel 10 oteli

Bugüne kadar başarılı işlerle uluslararası üne ulaşan Bursalı DJ Mahmut Orhan’ın Sena Sener ile birlikte çalıştığı Feel şarkısının klibi İstanbul’da, yönetmenliğini Hasan Kuyucu’nun yaptığı Save Me klibi ise Kapadokya, Göreme’de çekildi. Save Me şarkısında Başarılı DJ/Prodüktör’e genç şarkıcı Eneli eşlik ediyor.

Türkiye turizmini geliştirmek ve daha global çapta bir tanıtımın formülü için yetkili mercilere buradan şu öneriyi sunmuş olalım: Önümüzde böylesine başarılı değerlerimiz varken sıkıcı faaliyetler yapmak niye? 

5 – Deeperise – Raf ft. Jabbar / Muğla Marmaris

Hadi bundan iki yıl öncesini hatırlayalım. Yaz aylarının o hit parçasını “Bir yaşanmışlık hikâyesi. Durum ne kadar içinden çıkılması zor ve karmaşık görünürse görünsün çıkar yolun aslında içimizde olduğunu anlatan bir yol haritası” sözleriyle ifade etmişti Jabbar (Mücahit Turan). Raf’ı her dinlediğinizde farklı bir tat alıyorsunuz. 2020’ye gelmiş olsak da hala kulaklarımızdan silinmeyen bu parçanın klibi ise doğayla iç içe olan Muğla Marmaris’te çekilmiş. 80 milyondan fazla izlenen Raf, DJ prodüktör Deeperise ile Jabbar’ın iş birliğinden doğdu ve Avrupalı sound’u ile dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

6 – Kate Linn – Thunderlike (by Monoir) / Nevşehir Kapadokya

‘Türkiye’nin en güzel turizm merkezleri nedir?’ diye sorsalar birçoğumuz hiç kuşkusuz ilk üçün arasında Kapadokya’yı sayar. Romanyalı genç şarkıcı Kate Linn’de Thunderlike şarkısının klibi için tercihini Kapadokya’dan kullanmış. Klipte Suhan Cappadocia Hotel & Spa, Turkiye Balloons – Cappadocia, Ottoman Cave Suites Cappadocia ve coğrafyanın kendine has dokusundan güzel sahneler bulunuyor. Ayrıca çömlekçilik, çini tabak boyama gibi kültürümüzün el sanatları da unutulmamış.

#TGilekeşfet önerisi: Kapadokya’nın en iyi 10 küçük ve butik oteli

7 – Mabel Matiz – Mendilimde Kırmızım Var / Nemrut Dağı Adıyaman

Fatih Karaca, onu sahne adı Mabel Matiz ile tanıyoruz. Müzik dünyasına adım attığı ilk günden bugüne kadar her işi, her şarkısı, her klibiyle takdir edip yakından takip ettiğim en güçlü erkek şarkıcılar listemin başında geliyor kendisi. Her şarkısının bende ayrı bir yeri olan Mabel Matiz’in MAYA albümünün dördüncü şarkısı Mendilinde Kırmızım Var, hakkında türlü efsaneler yazılan Nemrut Dağı’nda çekildi. Çalışmalar Matiz’in kendine has mistik havasıyla bütünleşen Adıyaman ve Nemrut çevresinde, karlar altında 5 gün sürdü. Kısa film olarak çekilen klibin yönetmenlik koltuğunda Erhan Arık oturuyor. Ritüel havasıyla Anadolu sufizmine yolculuğa çıkacağınız şarkı ve klip her şeyiyle mükemmel ötesi…

Her eserine farklı bir bilinçle yaklaşmanın gerektiği Mabel Matiz’in Çukur klibi; Ankara’nın Nallıhan ilçesinde dağlarıyla görsel bir şölen sunan kuş cenneti arazisinde, Sarmaşık klibi; Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde her yaz yaklaşık 30 bin halı ve kilimin güneş ışığı altında bekletildiği özel bir arazide ve yine aynı ilçedeki Evdirhan isimli 13. yüzyıldan kalma tarihi kervansarayda, Ahu klibi Fas’ın Marakeş ve Essaouira şehirlerinde, Gel klibi ise hem İstanbul hem de Prag’da Eski Şehir Meydanı (Staroměstské náměstí), Charles Köprüsü (Karlův most) ve daha birçok turistik yerde çekildi.

8 – Tugay – Başını Göğsüme Yasla (Prod. Zeki Bilir) / Dubai

Tugay’ın, ILS Music etiketiyle yayınlanan “Başını Göğsüme Yasla” isimli tekli çalışmasının video klibi Arap Yarımadası’nda bulunan Birleşik Arap Emirlikleri’nin yedi emirliğinden biri olan Dubai’de çekildi. Dubai’nin modern yapısının da işlendiği klipte gökdelen ve şık binalara ayrıca çöl ve deniz manzaraları da eşlik ediyor.

9 – Sigala, Becky Hill – Wish You Well / Petra Ürdün Wadi Rum

İngiliz DJ ve yapımcı Sigala ile güzel şarkıcı Becky Hill house-pop tarzındaki kaydı “Wish You Well” Ortadoğu’nun büyülü ülkesi Ürdün‘de çekildi. Klibi izlediğinizde kızıl toprakların o gizemli görüntülerine aşık olmamak için epeyce uğraşmanız gerekecek. Ama bence hiç gerek yok. Kendinizi Ürdün’ün sıcak kollarına bırakıverin derim. 🤣

10 – Avicii – Heaven / Madagaskar

Wake Me Up gibi dünya müzik listelerini sallayan hitleri ile ünlenen İsveçli DJ Avicii, House ve Dance müziğin en bilinen sanatçıları arasında yer alıyordu. 20 Nisan 2018 tarihinde 28 yaşında hayatını kaybeden ünlü DJ Tim Berglig nam-ı diğer Avicii’nin Heaven adlı parçasının klip hikayesi şöyle:

Uzun süre genç DJ ile birlikte çalışan Yönetmen Levan Tsikurishvili, çok yakın arkadaşı olan Avicii’nin anısına gezdikleri ve videoları çektikleri yerlere bir daha giderek yeni çekimleri klibe ekledi. İki farklı görüntüden oluşan duygusal klip ise mavi ve yeşilin hakim olduğu, okyanus görüntülerinin yer aldığı duru bir güzellikte çekildi. Şarkının vokalini ise Coldplay grubunun solisti Chris Martin üstlendi.

11 – Jess Glynne – I’ll Be There / Hillier Gölü ve Cenote Mağaraları

Uzun kızıl saçları, beyaz teni ve güçlü sesiyle beni kendine hayran bırakan İngiliz şarkıcı Jess Glynne ile tanışmam Amerikalı rapçi Ben Haggerty nam-ı diğer Macklemore ile birlikte seslendirdikleri These Days adlı şarkıları sayesinde oldu. I’ll Be There şarkısının sözleri olsun, alt yapısı olsun beni etkileyen başka bir yönü de klibinin; pembe rengiyle görenleri büyüleyen Batı Avustralya’daki Hillier Gölünde ve Meksika’da bulunan Cenote Mağaralarında çekilmiş olması. Lafı uzatmıyorum ve sadece izleyin diyorum. ☝