Antalya turizminde son durum

Last Updated on 16 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

ATSO Başkanı Davut Çetin, coronavirus (COVID-19) salgını sonrasında Antalya turizminin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Osman Arolat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ile coronavirus krizi sonrasında Antalya turizminin içerisinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Osman Arolat, “Antalya’da COVID-19 Günleri” başlıklı bugünkü köşe yazısında ATSO Başkanı Davut Çetin’in Antalya turizminin içerisinde bulunduğu duruma yönelik yaptığı değerlendirmelere yer verdi.

Osman Arolat, ATSO Başkanı Çetin’e “Ülkemize gelen turistin üçte birinin ağırlandığı Antalya ekonomisi salgın günlerinde ne yapıyor?” sorusunu yöneltti.

ATSO Başkanı Davut Çetin’in Antalya turizmine yönelik değerlendirmeleri şu şekilde:

“TURİZM SEZONUNUN NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL”

“Otellerin çoğu kapalı, çünkü 2020 turizm sezonunun ne olacağı belli değil.

Sektör temsilcileri Oda olarak bize geçen yıl 16 milyon olan turist sayısının bu yıl 1.5 milyon turiste kadar düşebileceğini belirtiyor.

Turizmde sayısı 600-700 bin olan istihdamın 300 bininin sorunlu olduğu görülüyor.

Turizmde havayolu taşımacılığı destekleri THY dışında kalan şirketlere de verilmeli, bu da onların ekonomiye aktif katkılarını sağlar.

Asıl kaygımız turizmin çok fazla sektör üstünde etkileyici olması. Hükümetten istihdam, finansman desteklerini artırmasını bekliyoruz. Destekler iyi ama yeterli değil. Ayrıca desteklerin şirketlere aktarılmasında da sorunlar var.

Antalya’da sanayi sektörü ya ihracat ya da turizm sektörüne dönük üretim yapıyor. Sanayi malı ihracatımız mart ayında bile yüzde 14 gerileme kaydetti.”

—O—

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat’ın, “Antalya’da COVID-19 Günleri” başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayınız.