Otellerin dönüşümleri artırması için 6 kişiselleştirme ipucu

Last Updated on 4 Temmuz 2020 by Turizm Günlüğü

Seyahat davranışı son 10 yılda biraz değişti ve çevrimiçi rezervasyon yolculuğu daha karmaşık hale geldi. Web sitenizin ziyaretçileri, bir sonraki seyahatlerinde kalacak yer rezervasyonu için birçok seçeneğe sahiptir. Diğer otellere, Airbnb’ye, OTA’lardaki birçok seçeneğe ve inceleme platformlarına karşı yarışıyorsunuz. Bu makalede, web sitenize yapılan ilk ziyaretten sadakat üyeliğine ve daha fazlasına kadar son derece kişisel bir konuk yolculuğu sağlamak için yapabileceğiniz somut eylemleri göreceksiniz.

Rezervasyon Yolculuğu OTA’daki kişilerin % 58’inin OTA’ya rezervasyon yapmadan önce otelin web sitesini ziyaret ettiğini biliyor muydunuz? Gelecekteki misafirlerin geri dönmesini sağlayan nedir? Birçok potansiyel neden var, ancak en önemli nedenler kolaylık, daha iyi fiyat teklifi ve OTA’nın ek değeri ve otel web sitelerinde kişiselleştirme eksikliğidir. Üzücü gerçek şu ki, otelin konuğu “çalan” OTA’lar değil. Konuklar OTA’da otelin kısa bir listesini yaptıktan sonra, otelin web sitesini keşfetmek için geri gelmeleri daha olasıdır. Gelecekteki ziyaretçilerden oluşan bir ağ oluştururken bu ziyaretçilerle daha kişisel bir bağlantı oluşturabilir, kendi doğrudan rezervasyonlarınızı artırabilir ve komisyonlarınızı düşürebilirsiniz. Tüm bunlar, bir konuk ilk önce web sitenize gelir.

İşte Otellerin Dönüşümleri Artırması için Kişiselleştirme İpuçları

Aşağıda, daha fazla doğrudan rezervasyon ve gelirinizi artırmanız için web sitenizin kişiselleştirilmesine, kalışlarına ve ötesine geçmenize yardımcı olacak oteller için 6 ipucu bulacaksınız.

1. Doğru Mesaj, Doğru Zaman

Web sitenizin ziyaretçileri, rezervasyon işlemi boyunca kişiselleştirilmiş bir yolculuk bekler.

Daha fazla kişiselleştirme için, misafirlerin web sitelerinizde gördükleri mesajların aradıklarıyla eşleştiğinden emin olmanız gerekir. Otelinize adım atmadan önce onlara çok önemli kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyorsunuz.

Doğru ziyaretçilere doğru zamanda kişiselleştirilmiş mesajlaşma sağlamak için ilk aramalarına başlamanız ve buna yanıt vermeniz gerekir. Bir oda ararken, ziyaretçi yetişkin, çocuk ve gerekli oda sayısını seçer. Mevcut pazarlama kampanyalarınıza göre en iyi ziyaretçileriniz için uyarlanmış mesajlar oluşturabilirsiniz:

Uzun konaklamalar için özel bir teklifiniz mi var? Bunu yalnızca bir konuk belirli sayıda gün seçtiğinde vurgulayın;
Çiftler için özel bir teklifiniz mi var? Bu mesajı yalnızca misafir iki yetişkin aradığında ekleyin.
Özel teklif çocuklar ücretsiz? Aile tatilleri veya iş amaçlı seyahat edenlere veya çiftlere ücretsiz konaklayan çocuklar hakkındaki mesajları atlayın.
Konukları çeşitli davranış kalıplarına göre bölümlere ayırın ve her bir segmenti farklı şekilde ele alın.

Bu şekilde, yanlış mesajlar göstermeyerek perde arkasında kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlarsınız. Bu, site ziyaretçilerinize rezervasyon yolculuklarının doğru noktasında bağlanmanıza ve aradıkları otele, konumlarına, arama ölçütlerine ve hatta cihaz türlerine göre mesajlar vermenize olanak tanır.

2. En İyi Değerli Mesajlaşma

Şaşırtıcı sayıda OTA kullanıcısı, bir OTA’da daha iyi fiyatlar veya fırsatlar bulacağına inanıyor. Fiyat, misafirlerin rezervasyon yapmak için OTA’ları kullanmasının ana nedenlerinden biridir. Yine de, çevrimiçi otel fiyatları OTA’lardan eşit veya daha ucuzdur.

Yıllardır, gezginler bir OTA ile rezervasyon yaptıkları zaman “en iyi teklifi” alabileceklerine inanıyorlar. En iyi değere ve teklife sahip olduğunuzu biliyorsunuz, ancak ziyaretçileriniz bunu bilmiyor. Bu nedenle, OTA değer mitini ortadan kaldırmanın ve ziyaretçilerin web sitenizde en iyi teklifin olduğunu anlamalarına yardımcı olmanın zamanı geldi.

İlk işlem, ziyaretçilerin kendi web sitenizdeki web siteleri arasındaki oranları kolayca karşılaştırmasına izin vermektir. Ziyaretçileri oranları karşılaştırmak için düzinelerce pencere veya sekme açmaya zorlamayın. Bu özellikle mobil cihazlarda önemlidir. Son dakika rezervasyonlarının %80 kadarı mobil cihazlarda gerçekleşir. Birçok gezgin, mobil cihazlarda en az bir arama gerçekleştirir.

Bu nedenle oteller için önemli bir ipucu, web sitenizdeki arama sonuçlarında doğrudan fiyatlar ve OTA’ların fiyatları için gerçek ve canlı bir fiyat karşılaştırması göstermektir. Bir fiyat karşılaştırma widget’ı bunu sizin için yapabilir ve sizinle rezervasyon yapmayı kolaylaştırır. Tek bir aramada gerçek karşılaştırmayı görebildiklerinde OTA’nın daha iyi bir teklif sunduğunu iddia etmek zor.

Kendi web sitenizde fiyatlar için görüntülenmesi ve karşılaştırılması kolay bir alan oluşturduğunuzda, insanların başka bir yere gitmek yerine web sitenizden satın almaları daha kolaydır.

3. İnsanları Aramaya Geri Getirin

Herkes ilk aradığında rezervasyon yapmaya hazır değildir. Başka bir cihazdan rezervasyon yapmaya karar verebilirler, bir toplantıya girebilirler veya sadece dikkatlerini dağıtabilirler. Mesajlarınızı ayrılma nedenleriyle eşleştirdiğinizde, anlaşmayı yapma şansınız artar.

Oteller için bir ipucu, gelecekteki konukların bir rezervasyonu terk etmelerinin farklı nedenleri için kişiselleştirilmiş bir strateji oluşturmaktır. Bunlar daha iyi bir anlaşma, aceleyle olabilir ve daha sonra geri dönmeleri, hedeflerine karar vermeden ve daha birçok şey için olabilir.

Bu konukların her biri için özel kişisel mesajlar oluşturabilirsiniz. O zaman doğru mesajı doğru zamanda görüntülemeniz gerekir. Bu özellikle daha sonra aramalarına dönmek isteyenler için yararlıdır. Bu şekilde, aramanın kendilerine gönderilmesi ve hatırlatıcı gönderilmesi için kolay bir yol sunarsınız. Alışveriş sepeti kurtarma ve e-posta yeniden pazarlaması, misafirleri elde tutmak için en büyük itici güçlerden biridir.

4. Kişiselleştirilmiş Satış

Misafirinizle ilişkiniz rezervasyonla bitmiyor. Bu sadece başlangıç.

Otelinizde kalmadan önce, ister bir gün ister bir yıl uzakta olun, uzun vadeli bir ilişki kurma fırsatınız vardır. Misafirperverlik becerilerinizi gelmeden çok önce göstermeye başlayabilirsiniz. Oteller için ipuçları, özel e-postalar veya kişisel takip mesajları oluşturmak için misafirlerin rezervasyon sırasındaki davranışlarını kullanmalarıdır. Rezervasyon yolculuklarına göre ilgi çekici bir şey sunun.

Konuklarınız sunduğunuz bir paket veya eklenti ile ilgilenebilir. Konukların çoğu onları bilmez. Rezervasyonu sırasında teklifi görmediler veya web sitenizin o sayfasına ulaşmadılar.

Rezervasyon aşamasında doğru mesajlaşmaya benzer şekilde, konaklama öncesi aşamasının da dikkatli bir şekilde ifade edilmesi gerekir. Sohbet botlarını veya kişiselleştirilmiş bir e-posta serisini, sizinle birlikte kalmak için en iyi teşvikleri ve ilgilendikleri yükseltmeleri vurgulamak için kullanabilirsiniz.

Bu kişiselleştirilmiş seçeneklerle:

  • Konukların konaklamaları için doğru aktiviteleri bulmalarına yardımcı olun
  • Konuk değerini gelmeden önce artırın
  • Gelirinizi yan gelirle düzenleyin
  • Bu, iş seyahatinde olanlara karşılama hizmeti seçeneği veya aile seyahati için bir müze paketi hakkında basit bir mesaj olabilir. Konuklarınıza gelmeden önce seçenekleri hakkında bilgi verin.

5. Kişiselleştirilmiş Konaklama

Birçok gezgin, seyahatleri sırasında teknolojiyi kullanmaktan zevk alır. Seyahatlerini kolaylaştırmak için kendi cihazlarını veya bir oda içi cihazı kullanma fırsatından yararlanırlar.

Oteller için ipuçları, konaklamayı umdukları her şeyi yapmak için kullanımı kolay, “oda içi” bir deneyim oluşturmaktır. Parmaklarınızın ucunda basit bir şehir ve otel rehberi ile sunduğunuz şeylerin en iyisini sunun.

Sizinle kaldıklarında, ön büro ile iletişim kurmalarını, oda servisini sipariş etmelerini veya numarayı avlamaya gerek kalmadan bir uyandırma çağrısı zamanlamalarını kolaylaştırın. Telefonlarına indirilen bir uygulama veya bir oda içi cihaz sunduğunuz birçok eklentiyi sergileyebilir.

Tabii ki, her konuk bu seçenekleri aramayacaktır. Konuklarınızı, gelmeden önce ve check-in sırasında bu cihazlar ve kılavuzlar hakkında bilgilendirin. İnsanlar bilmedikleri şeyleri kullanamazlar!

6. İncelemeleri Otomatik Olarak Toplayın ve Bağlılık Programı Üyeliklerini Artırın

Oteller için son ipucu yorum ve üyeliklerle ilgilidir. İtibarınız yaşam çizginizdir. Olumlu eleştiriler toplama ve tekrarlayan müşterilerinizi artırma konusunda aktif olun.

Çalışanlarınızı olumlu eleştiriler yazmaya teşvik etmek ve sadakat programınıza teşvikler veya üyelik ile geri dönmeleri için personeliniz için bir eğitim oluşturabilirsiniz. Ayrıca, oturum açması kolay Sadakat Programları widget’ları veya Bültene Abone Ol eylemleri, misafirlerinizle iletişim halinde kalmak için çok yararlıdır.

Her yıl aynı yere dönmek isteyen birçok gezgin var. Tekrarlayan müşteriler için değerinizi bildirin.

Önceki İçerikNormal mi, yeni normal mi?
Sonraki İçerikİspanya’da bir bölgede karantina ilan edildi!
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.