Müze ve örenyeri biletlerindeki acente indirimi yüzde 25 olacak

TÜRSAB'dan biletler için açıklama

Last Updated on 29 Aralık 2016 by Yaşar Çelik

TÜRSAB Ltd’nin işlettiği müze ve örenyerleri gişelerinin işletmesi Turkuaz Tanıtım’a geçince kazanan acenteler oldu… Devam eden uygulamadaki yüzde 20’lik acente indirimi yüzde 25’e çıktı.
Müze ve örenyerleri gişelerinin işletmesini Turkuaz Tanıtım’ın kazanması üzerine yazılı bir açıklama yayınlayan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Tüm müzeler ve örenyerlerinde acenteler için %25 indirim” uygulanacağını duyurdu.

TÜRSAB Ltd neden yüzde 25 vermedi?

TÜRSAB Ltd’nin işletmesindeyken acentelere uygulanan indirimin yüzde 20’lerde kalması ise soru işaretlerine neden oldu. Yıllardır Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanan yüzde 25’lik indirimi acentelere yüzde 20 olarak yansıtan TÜRSAB Ltd’nin, yüzde 5’i ise nerede ve nasıl kullandığı bilinmiyor.

2017’de satılacak bilet daha ucuza mal olabilir

Eğer 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı bilet fiyatlarına zam yapmaz ise Turkuaz Tanıtım’ın satmaya başlayacağı biletler, acentelerin elindeki biletlerden daha ucuz hale gelecek. Bu durumda ellerindeki yüzde 20 indirimli biletleri TÜRSAB Ltd’ye iade edecek acenteler Turkuaz Tanıtım’dan yüzde 25 indirimle daha ucuza bilet alma şansına ulaşmış olacak. Böylesi bir süreçte acenteler, bir yandan bilete bağlı kalan paralarını nakde çevirirken, diğer yandan 2017 öngörülerine göre, bilet bütçelerini revize etme şansına ulaşacak.