Abdulvahap Efendi Kahveleri Katar’da marka oldu

Last Updated on 18 Mart 2019 by Turizm Günlüğü

Mevlana Group CEO’su Vahap Polat, yaklaşık bir buçuk yıl önce ortaya çıkardığı markası Abdulvahap Efendi Kahveleri’ni Katar başta olmak üzere Ortadoğu’nun tanınan ve tercih edilen kahve markası haline getirdi.

İstanbul’un Sultanahmet bölgesinde bulunan Mevlâna Otel, İstanbul Sighteeing Tours, Mevlana Corner Halı Mağazası ve Mevlana Bazaar Hediyelik Eşya Dükkanı’nın birlikteliği ile oluşan Mevlana Group’un 36 yaşındaki  CEO’su Vahap Polat, yaklaşık bir buçuk yıl önce ortaya çıkardığı markası Abdulvahap Efendi Kahveleri’ni Katar’da en yakından tanınan ve tercih edilen kahve markası haline getirdi.

Aralarında “Fındıklı”, “Damla Sakızlı” ve “Sade Türk Kahvesi” olarak 250 gramlık kutularda bulunan Abdulvahap Efendi Kahveleri, 2018 yılının mart ayından bu yana Katar’a 55 bin adet ihraç edildi.

2019 yılında yoğun bir talep gören Abdulvahap Efendi Kahveleri, Katar dışında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman, Bahreyn’de süpermarketlerde yer alıyor.

ARAPLAR ÖZELLİKLE HAFİF KAHVEYİ DAHA ÇOK SEVİYORLAR!

Mevlana Group CEO’su Vahap Polat yaptığı açıklamada; “Abdulvahap Efendi Kahveleri ile ciddi bir talep gördüklerini belirterek, bu yıl üretim olarak % 500 oranında bir artışa gideceklerini” söyledi. Polat, “Katar’da markamız Abdulvahap Efendi Kahvelerinin tanıtımı için 2018 yılında özellikle fuarlarda ciddi bir tanıtım yaptık. Orta Doğu ve Arap pazarında çeşitli fuarlarda yer alarak bu özel tadımızı Araplar ile buluşturduk. Araplar özellikle hafif kahveyi daha çok seviyorlar. Biz de özel bir karışım ile fındıklı, damla sakızlı kahvelerimizi ve sade Türk kahvemizi bu bölge ile buluşturduk. Fabrikamız Diyarbakır’da. Yoğun talepler neticesinde üretimimizi de % 500 oranında arttırmaya karar verdik. Şu anda başta Katar başta olmak üzere Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman, Bahreyn’de süpermarketlerde bir Tük markası olarak gurur duyduğumuz Abdulvahap Efendi Kahveleri süpermarketlerde yerini alıyor” dedi.

İSTANBUL’A GELEN ARAP TURİSTLER ABDULVAHAP EFENDİ KAHVELERİ’Nİ ARIYOR

İstanbul’a gelen Arap turistlerin de yoğun talebi ile karşılaştıklarını dile getiren Vahap Polat, “İstanbul’umuza gelen çok sayıda Arap misafirimiz bizleri de ziyaret ediyorlar. Arap ülkelerinde kahve oldukça keyifli bir içim oluşturuyor. Günde 10 bardak kahve içen Arap var. İstanbul’u gezen Araplar dönüşlerinde en çok “kahve ve lokum” ve hediyesi ile ülkelerine dönüyorlar. Abdulvahap Efendi Kahveleri de onlar için vazgeçilmez oldu. Bu bakımdan hem ihracat yapmanın ve ülkemize döviz girdisi sağlamının mutluluğunu hem de markamızı o bölgelerde tanınır hale getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ABDULVAHAP EFENDİ CAFE SHOP’LAR GELİYOR!

Mevlana Group CEO’su Vahap Polat, Türkiye’de de Saray Muhallebicisi gibi bazı özel noktalarda da yer almaya başladıklarını belirterek, yakında bunu daha değişik üst segment alışverişin gerçekleştirdiği noktalara da yayacaklarını ve çok yakında “Cafe Shop mağazaları” ile bu markayı başta Türkiye olmak üzere Arap ülkelerinde de yaymayı planladıklarını söyledi. İlk “Cafe Shop mağazasını” Sultanahmet Bölgesinde yer alan Mevlana Bazaar yanında olacağını belirten Polat, bu konuda çalışmaların da devam ettiğini söyledi.