Yakup Dinler: Çinli turisti gören tedirgin oluyor!

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler

Last Updated on 29 Ocak 2020 by Turizm Günlüğü

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Coronavirüs nedeniyle yerli turistlerin tedirgin olduğunu belirterek “Sömestir döneminde otellerde yerli misafir sayımız fazla. Önce arayıp ‘Çinli misafir var mı?’ diye soruyorlar. Çinli turisti gören tedirgin oluyor” dedi.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Coronavirüs, Türkiye’de özellikle İstanbul ve Kapadokya bölgelerinin turizmini etkiledi. Uçak seferlerinin iptal edilmesi, seyahat kısıtlamalarının yaşanması turizm sektörünü zor durumda bırakıyor.

Yüzde 15 kayıp olabilir

Milliyet’ten Duygu Erdoğan’ın haberine göre Şubat ayında 30 bin Çinlinin gelmesini beklediklerini ancak yaşananlar yüzünden iptallerle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, “Çinli turistler bu bölgeye gelenlerin yarısını teşkil ediyordu. Şubattaki boşluğu telafi ediyorlardı. 275 bin Çinli ağırlıyoruz. Toplam turist payı içinde öncelikle yüzde 15 kayıp olur.

“Her çekik gözlü insanı Çinli sanıyorlar”

Çinli turisti gören tedirgin oluyor. Sömestir döneminde otellerde yerli misafirimiz fazla. Önce arayıp ‘Çinli misafir var mı?’ diye soruyorlar. Her Çinli bir tehdit olmadığı gibi, her çekik gözlü ise Çinli sanılabiliyor. Böyle bir psikoloji oluştu” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Kapadokya bölgesi turizmcileri bu tehlikeli virüse karşı bir aşının geliştirilerek ortadan kaldırılmasını umut ederek şimdilik bir karamsar durumun söz konusu olmadığını vurguluyor. Haberin detaylarını öğrenmek için: Çinli turist sayısında düşüş