Rus turizmcilerin Türkiye isyanı

Last Updated on 4 Kasım 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya’da turizm sektörünün temsilcileri, Türkiye’ye yönelik charter seferlerinin azaltılmasının “turizmin cenazesini kaldırmak” anlamına geleceği görüşünde…

Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu’nun (Rospotrebnadzor), coronavirus vakalarında Türkiye’den dönen turistlerin çokluğundan şikayet edip “önlem alınmasını” istemesi Rusya turizm sektöründe tepkilere yol açtı.

YÜZDE 1’İ BİLE GEÇMİYOR

Yurt dışından dönenlerin toplam hasta sayısına etkisinin yüzde 1’i bile geçmediğini savunan sektör temsilcileri, Türkiye’ye charter seferlerinin azaltılmasının “turizmin cenazesini kaldırmak” anlamına geleceği görüşünde.

“YÜKSEK SEZONUN BİTMESİNDEN KAYNAKLANIYOR; KAYGIYA GEREK YOK”  

Bazı uzmanlar ise, seferlerin azaltılmasının yüksek sezonun bitmesinden kaynaklandığını, kaygılanacak bir durum olmadığını düşünüyor.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği’nden (PCT) Rata News’e konuşan Space Travel Genel Müdürü Arthur Muradyan’ın açıklamaları, sektör temsilcilerinin duygularına tercüman oldu.

“SEKTÖRÜN CENAZESİNİ KALDIRMAK GEREKECEK”

Turkrus.com’un haberine göre turizm sektör temsilcisi Muradyan, “Türkiye’ye charter programları azaltılırsa, kış sezonu için alternatif sunulmazsa sektörün cenazesini kaldırmak gerekecek” diyor ve şöyle devam ediyor:

“HİÇBİR YERE GİTMEDEN HASTALANDIK”

“İstatistiklerimize göre, yurt dışından dönen müşteriler arasında, enfekte kişilerin oranı yüzde 1’den fazla değil, hatta daha az. Diğer yandan ben dahil Rusya’da hepimiz hiçbir yere gitmeden hastalandık. Şimdiden kış sezonu için Türkiye’ye çok sayıda tur paketi satıldı. Önce devletin kendisi Türkiye’nin turistlerin baskısı karışında bir tahliye vanası işlevi görmesi için seyahate izin verdi, şimdi bunu engellerse kurban yine turistler ve turizm sektörü olacak.”

Rusya’da “Türkiye tatiline yasak” kulisi