İç turizmde fiyatlar artışa geçti

Last Updated on 29 Mart 2021 by Yaşar Çelik

Erken rezervasyonda umduğu talebi bulamayan sektör temsilcileri talebin nisan mayıs gibi hareketleneceğini belirterek iç turizmin son dakika satışlarla geçen yılı aşmasını bekliyor.

Dünya’dan Selenay Yağcı’nın haberine göre erken rezervasyon dönemi bitmedi ancak yerli turistin talebi de beklemede. Oda fiyatlarında maliyet ve kur sebebiyle geçen yıla göre yüzde 30’lara varan artışlar var.

Yaz tatile olan talep aydan aya artış gösterirken, en çok Temmuz ve Ağustos ayları tercih ediliyor. Bu yıl da villa ve tekne tatiline olan ilgi devam ediyor ve burada rezervasyon artışları yüzde 50‘yi aşıyor.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, “Deniz-Kum-Güneş turizminde geçen yıla göre yüzde 100, kültür turlarında da yüzde 200 civarı artış bekliyoruz. Otel fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 2530 civarında bir artış söz konusu. Bu da enflasyon, döviz kurlarının ve talep artışı göz önüne alınırsa normal sayılır. Temmuz ağustos ayları özellikle Bodrum ve Çeşme Türk turistler tarafından şimdiden talep patlaması yaşıyor. Kültür turlarına ise mayıs-haziran aylarında ilgi var. Karadeniz, Kapadokya ve son 2 yıldır moda olan Gaziantep, Hatay, Kayseri ve Adana illerimize yapılan gastronomi ve kültür turlarına rağbet çok büyük” açıklamasında bulundu.