Baharda İstanbul’da Gezilecek En Güzel Çiçek Bahçeleri

İstanbul'da gezilecek yerler.
Dolmabahçe Sarayı

Last Updated on 20 Nisan 2024 by Turizm Günlüğü

İşte İstanbul’da bahar mevsiminde açan lale, erguvan, mor salkım, leylak, sümbül, papatya, manolya, sakura, gül gibi birbirinden renkli çiçekleri görebileceğiniz en iyi gezi durakları… İstanbul’da gezilecek yerler.

Güneşin kendini usul usul gösterdiği, bahar çiçeklerinin eşlik ettiği bu güzel günlerde hem fotoğrafsever hem de doğasever gezginlere önerilecek en güzel İstanbul duraklarını sizler için derledim. Listelediğim bu yerlerin hepsi benim ayrı ayrı favorim. Bakalım hangileri sizin favoriniz olacak? İstanbul’da gezilecek yerler.

Okuma önerisi: İstanbul’da sonbahar rotası önerisi: Atatürk Arboretumu

Göztepe 60. Yıl Parkı

Göztepe 60. Yıl Parkı

Kadıköy’ün Göztepe mevkiinde bulunan bu park, özellikle İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki en güzel bahar manzaralarından birini sunuyor. Bahar aylarında park içerisindeki rengarenk laleler, çeşit çeşit menekşeler, güller ve nergisler göz kamaştırıyor. Çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve geniş çimenlik alanlar da aileler için ideal bir dinlenme mekanı.

📍Adres: Caddebostan, 34728 Kadıköy/İstanbul

Maltepe Orhangazi Şehir Parkı

Maltepe Orhangazi Şehir Parkı

Maltepe sahil şeridinde bulunan bu geniş park, Marmara Denizi’nin eşsiz manzarası eşliğinde baharın tadını çıkarmak için harika bir yer. Park, geniş yeşil alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile spor yapmak ve rahatlamak isteyenler için birebir. Baharda açan çiçekler ise fotoğrafçılar için bulunmaz bir güzellik sunuyor. Özellikle güllerle bezeli iki dinleme tüneli yakından görülmeye değer. Buraya gitmeden önce “keşke canlı canlı görebilseydik” derseniz @fotokusagi Instagram hesabımda reels videolarıma göz atabilirsiniz.

📍Adres: Çınar, 34841 Maltepe/İstanbul

Emirgan Korusu

İstanbul'da gezilecek yerler.
Emirgan Korusu – Görsel: Depositphotos

İstanbul’un en ünlü bahar mevsimi destinasyonlarından biri olan Emirgan Korusu, lalelerin ve rengarenk çiçeklerin cümbüşünü sunuyor. Burayı nisan ayında düzenlenen İstanbul Lale Festivali sırasında ziyaret ederseniz, çeşit çeşit lale ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca korunun içindeki tarihi köşkler, kafeler ve geniş yürüyüş yolları baharın tadını çıkarmak için de oldukça ideal.

📍Adres: Reşitpaşa, Emirgan Sk., 34467 Sarıyer/İstanbul

Baltalimanı Japon Bahçesi

Baltalimanı Japon Bahçesi

Ortasında yapay bir gölet, etrafında taş bahçesi ve çay odası bulunan bahçede 37 Japon kiraz (Sakura) ağacı, Türkiye’den alınan 36 adet akçaağaç ve 5 adet çam ağacı yer alıyor. İçerisindeki Yogetsuan (Japon Evi), davul köprüsü, şelale ve taş bahçe ziyaretçileri adeta bir Japon masalına davet ediyor. Bahçe, zen felsefesine uygun olarak tasarlandığı için meditasyon yapmak veya sakin bir yürüyüş için harika bir ortam sunuyor. Haftanın her günü açık olan bahçe yazın saat 08.00’dan 19.00’a, kışın ise 17.00 saatlerine kadar ziyarete açık. Küçük bir yer olduğu ve sakura zamanı dışında gidildiğinde göze ilgi çekici bir yer değilmiş gibi gelse de buranın hikayesini, bahçe içindeki peyzaj ürünlerinin nereden geldiğini bilerek gezmek beklentilerinizi ona göre şekillendirecektir. Bunun için yardımcı olabilecek linki buraya bırakıyorum.

Bilgi Notu: 1972 yılında Japonya’nın Yamaguchi şehri ile İstanbul arasında kurulan kardeş şehir ilişkisi, iki kentin kültürel ve dostane bağlarını pekiştirmek amacıyla önemli bir adım oldu. Bu anlamlı iş birliğinin bir yansıması olarak, 2003 yılında İstanbul’da, Japon kültürünün benzersiz estetiğini yansıtan bir Japon Bahçesi inşa edildi. Bu bahçe, iki şehir arasındaki dostluğun ve kültürel alışverişin somut bir simgesi olarak, ziyaretçilerine doğu bahçe sanatının huzur verici atmosferini sunuyor.

📍Adres: Emirgan Mah, Sakıp Sabancı Cd. No:76, 34470 Sarıyer/İstanbul

Beykoz Korusu (Abraham Korusu)

Beykoz Korusu

Beykoz ile Paşabahçe arasındaki sırtlardan başlayarak Riva’ya kadar uzanan Abraham Korusu ya da daha bilindik adıyla Beykoz Korusu, 150 dönümlük alanıyla Boğaziçi korularının en büyüklerinden. Günümüzde koru içinde iki büyük mağara, beş havuz ve bir saray kalıntısı bulunuyor. Bahar aylarında yemyeşil ağaçları ve rengarenk çiçekleri ile dikkat çeken koruda Boğaz’ın büyüleyici manzarasına karşı dinlenmek için mükemmel noktalar yer alıyor. Bunlardan birisi de Beykoz Koru Sosyal Tesisi.

📍Adres: Merkez, Kelle İbrahim Cd. 30 A, 34820 Beykoz/İstanbul

Beylerbeyi Sarayı

Beylerbeyi Sarayı

19. yüzyılın prestij yapılarından biri olan Beylerbeyi Sarayı’nın yukarıya doğru uzanan, birbirine merdiven ve rampalarla bağlanmış bahçelerinin günümüze kalan toplam alanı 70 dönüm civarında. Hasbahçedeki manolya ve kestane ağaçları ile Harem bahçesindeki ıhlamur ve setlerdeki Boğaziçi’nin simgesi erguvanların, Sultan II. Abdülhamid döneminde dikildiği biliniyor. Bu günlerde yapılacak saray ziyareti, hem tarihi keşfetmek hem de baharın güzelliklerini yaşamak için harika bir fırsat sunuyor.

📍Adres: Beylerbeyi, Abdullahağa Cd., 34676 Üsküdar/İstanbul

Ihlamur Kasrı

Ihlamur Kasrı

Beşiktaş’ta yer alan bu küçük ama etkileyici kasır, adını çevresini saran ıhlamur ağaçlarından alıyor. Bahar aylarında, ıhlamur çiçeklerinin tatlı kokusu eşliğinde yapılan bir yürüyüş, şehrin kalabalığından bir doğa kaçışını simgeliyor. Kasrın kendine özgü mimarisi ve huzur dolu bahçeleri ziyaretçilere keyifli saatler yaşatıyor.

📍Adres: Teşvikiye, Nişantaşı Ihlamur Yolu Sk., 34357 Şişli/İstanbul

Dolmabahçe Sarayı

İstanbul'da gezilecek yerler.
Dolmabahçe Sarayı

Beşiktaş’taki bu ihtişamlı saray, Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa’ya açılan yüzünü temsil ediyor. Bahar geldiğinde, sarayın geniş bahçeleri laleler, menekşeler ve pek çok çiçek türüyle süsleniyor. Sarayın muazzam bahçeleri ve muhteşem Boğaz manzarası, baharı İstanbul’da yaşamanın en güzel yollarından biri.

📍Adres: Vişnezade, Dolmabahçe Cd., 34357 Beşiktaş/İstanbul

Gülhane Parkı

İstanbul'da gezilecek yerler.
Gülhane Parkı – Görsel: Depositphotos

Sultanahmet’e yakın konumuyla kolayca ulaşılabilen Gülhane Parkı, İstanbul’un en eski ve en büyük parklarından. Bahar aylarında park, mis kokulu erguvan ve leylak çiçekleriyle kaplanıyor. Parkın sonunda bulunan ve muhteşem bir Boğaz manzarası sunan Set Üstü Çay Bahçesi’nde bir fincan çay içerek manzaranın keyfini de çıkarabilirsiniz.

📍Adres: Cankurtaran, Kennedy Cad., 34122 Fatih/İstanbul

Hidiv Kasrı

Hidiv Kasrı

Asya yakasında, İstanbul’un en romantik yapılarından biri olan Hidiv Kasrı, baharın en güzel zamanlarında ziyaret edilmeye değer bir yer. Kasrın bahçeleri, egzotik bitkiler ve çiçeklerle dolup taşarken, Art Nouveau mimari akımının zarif özellikleriyle bezeli bu yapı, fotoğrafçılar ve tarih meraklıları için eşsiz ötesi bir durak. İstanbul’da gezilecek yerler.

📍Adres: Beykoz/İstanbul