En çok Çinli turist para harcıyor

Last Updated on 29 Aralık 2016 by Yaşar Çelik

Turistlerin yurtdışında yaptıkları tatil sırasındaki harcamaları ile ilgili bilgileri de paylaşan Dünya Turizm Örgütü’nün açıklamasında, bu kategoride ilk sırada Çinlilerin yer aldığı ifade edildi.

Dünya Turizm Örgütü, 2016 yılının Ocak-Eylül aylarında dünyada yurtdışında tatil yapan turist sayısının bir milyara yaklaştığını açıkladı. Örgüt’ün bildirdiğine göre önceki yılın aynı döneminin verilerine göre yurtdışında tatil yapan turist sayısı yüzde 4 oranında arttı.

UZAKDOĞU DESTİNASYONLARI DAHA ÇOK ZİYARET EDİLİYOR

Turistler tarafından en çok ziyaret edilen ülkelerin ilk sırasında Güney Kore, Japonya, Vietnam ve Sri Lanka’nın yer aldığı belirtildi.

EN ÇOK ÇİNLİ TURİST PARA HARCIYOR

Turistlerin yurtdışında yaptıkları tatil sırasındaki harcamaları ile ilgili bilgileri de paylaşan Dünya Turizm Örgütü’nün açıklamasında, bu kategoride ilk sırada Çinlilerin yer aldığı ifade edildi. Çinlerin tatilde yaptıkları harcamaların, geçen yılın verilerine göre yüzde 19 oranında arttığı bildirildi. Ayrıca Ukraynalı turistlerin de harcamalarının büyük oranda, yüzde 15 kadar arttığı kaydedildi.

Rusya vatandaşlarının yurtdışında yaptıkları harcamaların ise çok düştüğünü belirten Turizm Örgütü, Rusların geçen yıla göre yüzde 37 oranından daha az para harcadığını aktardı.