Bakan Avcı: “Kriz bize gerçek potansiyelimizi gösterdi”

Bakan Avcı:

Last Updated on 29 Aralık 2016 by Yaşar Çelik

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin turizm alanında rutinleşmiş, otomatiğe bağlamış Rusya, İngiltere, Almanya pazarına ve onlara dönük deniz, kum, güneş turizmi parantezine hapsedildiğini söyledi.

Kültür Turizm Bakanı Avcı, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve üniversitelerin tarih, edebiyat, sanat, kültür ve turizm alanındaki ilgili akademik birim yöneticilerinin katılımıyla Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nda bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda Türkiye’nin tarih, edebiyat, sanat, kültür ve turizm alanında, eğitim ve bilim odaklı strateji ve politikaları Bakan Avcı tarafından konunun ilgili akademik birim yöneticileri ile paylaşıldı.

“TÜRKİYE GERÇEK POTANSİYELİNİN ÇOK AZINI DEĞERLENDİRİYOR”

Burada bir konuşma yapan Bakan Avcı, “Kültür Bakanlığı olarak gerçekten çok nitelikli sanat tarihçilerine, arkeologlara, kütüphanecilere, halk bilim araştırmacılarına ihtiyacımız var. Özellikle 2016 yılında yaşanan turizm alanında yaşanan kriz meselesiyle şunu bir kere daha gördük ki biz Türkiye olarak meğer gerçek potansiyelimizin çok azını değerlendirebiliyormuşuz hem kültür alanında hem turizm alanında ve söz gelimi turizm alanında kendimizi 3 kolay pazara, artık rutinleşmiş, otomatiğe bağlamış 3 pazar; Rusya, İngiltere, Almanya pazarına ve onlara dönük deniz, kum, güneş turizmi bu paranteze hapsetmişiz.

“GENÇ ÇALIŞANLARIMIZDA DİL PROBLEMİ VAR”

Oysa Türkiye aklınıza gelebilecek bütün turizm türleri açısından dünyanın en önde giden destinasyonlarından biri olmayı çoktan hak etmiş bir ülke ama bunu yapamamış olmamızın en önde gelen nedeni yetişmiş insan gücümüzün bu potansiyeli karşılayacak nitelikte olmayışı. Dolayısıyla pek çok alanda bizim çok nitelikli, yetişmiş elemanlara ihtiyacımız var. Çalışanlarımızın içerisinde gerçekten uluslar arası nitelikte insanlarda var ama özellikle genç çalışanlarımızda pek çok temel alanda; Türkçe, yabancı dil alanında çok ciddi zafiyetler var” ifadelerini kullandı.