Pegasus ile Turkcell anlaştı: Dijital verilere özel koruma geliyor!

Last Updated on 9 Ocak 2018 by Turizm Günlüğü

Turkcell, Türkiye’de havacılık sektörüne yeni bir soluk getiren Pegasus ile yeni bir anlaşmaya imza attı. Yapılan anlaşmayla Pegasus’un bilişim altyapısı Mart 2018 itibarıyla Turkcell Veri Merkezi’nde korunacak.

Pegasus, Turkcell Veri Merkezi’nde kendisine tahsis edilen özel güvenlikli bölmede kendi bilişim altyapısını işletecek.

‘Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı’ diyerek, geçen yıl Gebze’de Türkiye’nin en büyük veri merkezini devreye alan Turkcell, seyahat alışkanlıklarını değiştirerek havacılık sektörüne yeni bir soluk getiren Pegasus ile anlaştı.

TÜRKİYE’NİN VERİSİNİ TÜRKİYE’DE TUTACAĞIZ

Ülkemizde halen veri açığı problemi olduğunu dile getiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye şu anda verisinin yüzde 95’ini yurtdışında saklıyor. Biz bunun değişmesi, Türkiye’nin ürettiği verinin Türkiye’de saklanması ve Türkiye’nin verisine sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Havacılık sektörüne yeni bir soluk getiren Pegasus’un Turkcell Veri Merkezi’ni tercih etmesiyle bu alanda da Turkcell kalitesi bir kere daha tescillenmiş oldu” dedi.

PEGASUS’UN TÜM ALT YAPISI TURKCELL’DE

2018 yılının dijitalleşme ve teknoloji alanlarında ön plana çıkacağını söyleyen Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane ise bu alandaki veri merkezi altyapılarını yeniden yapılandırmak için çalışma başlattıklarını kaydederek “Mart 2018 itibarıyla Pegasus’un tüm donanım altyapısını Gebze’deki Turkcell Veri Merkezi’ne konumlandırıyoruz. 7/24 kesintisiz operasyon ve iş sürekliliği en önemli kriterlerimiz arasında olduğundan; uluslararası standartlarda inşa edilen, yapısal olarak deprem riskine karşı sismik izolatör sistemine sahip, tam yedekli enerji ve iklimlendirme sistemleriyle yüzde 99.99 kullanılabilirlik sağlayan, operatör bağımsız internet bağlantısı ve bulut teknolojileriyle uyumlu, yüksek teknolojisinin yanı sıra maliyet avantajı da sağlayan Turkcell Veri Merkezi’ni tercih ettik. Türkiye’nin en büyük veri merkezi işletmecisi Turkcell ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” açıklamasını yaptı.