Bu sezon BDT’li turistte rekor aşımı bekleniyor!

Last Updated on 22 Ocak 2018 by Turizm Günlüğü

Rus turist açısından 2017’yi iyi kapatan turizm sektörü 2018 için yeni hedeflerini duyurdu. Türk Tur operatörleri, bu sene Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden 7 bin sefer sayısıyla turist getirecek.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, Rusya ve BDT pazarına yönelik 2018 yılında 7 bine yakın uçak kapasitesiyle 7 milyon koltuğun sezona hazırlandığını dile getirdi.

Türkiye’de en çok Akdeniz Bölgesi’nde tatil yapmayı seven Ruslar, 2017 yılında Antalya’ya adeta çıkarma yaptı. Bu zamana kadarki en yüksek rakam olan 3.8 milyon Rus turist sayısı Türk turizmcileri sevindirmişti.

Rusya dışında Ukrayna, Beyaz Rusya, Kazakistan gibi diğer BDT ülkelerinden de turist ağırlayan Türkiye, bu sene gelecek olan toplam turist rakamları içinde Rus turist sayısının 4.6- 4.7 milyon düzeyinde olmasını bekliyor.

Habertürk Gazetesinde yer alan habere göre Rusya ve BDT ülkelerine yönelik hazırlıklarından bahseden POYD Başkanı Hakan Duran, tur operatörleri ve seyahat acenteleriyle yapılan görüşmelerde Rusya ve BDT pazarına yönelik 2018 yılında 7 bine yakın uçak kapasitesiyle 7 milyon koltuğun sezona hazırlandığını dile getirdi.

RUSLARIN YÜZDE 30’U YURT DIŞINI PLANLIYOR

Ayrıca Ulusal Finans Araştırmaları Ajansı’nın araştırmasına göre Rus halkının yüzde 30’u bu sene yurt dışında tatile gitmeyi planlıyor.

Araştırmaya göre yurt dışında tatil yapmayı planlayan Rusların 18-34 yaş grubundaki gençler oluşturduğu görüldü. Rusların yurt dışı tatili için, ulaşım, konaklama ve diğer masraflarla birlikte ayırdıkları kişi başı ortalama bütçe ise 61 bin ruble.

TÜRKİYE’NİN LİSTEDEN ÇIKARILMASI ENDİŞE YARATMIŞTI

Yakın zamanda Rusya İçişleri Bakanlığı, “çalışanların tatil yapabilecekleri ülkeler listesine” Türkiye’yi dahil etmeyeceğini duyurmuş bunun ardından Türkiye, Rus turist açısından endişeye kapılmıştı.