Datça’yı turizmde markalaştıracak projeler geliyor

Datça turizmi

Last Updated on 7 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Turizm cenneti Datça, ilçenin turizm potansiyelini artıracak önemli tanıtım çalışmalarına hazırlanıyor. Muğla’da markalaşma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, Datça’nın turizmde markalaşması için etkinliklere başladıklarını belirtti. Datça turizmi.

Muğla’nın Datça ilçesinde 16-18 Şubat arasında düzenlenen Badem Çiçeği Festivali’nin arkasından Muğla ve Datça’yı markalaştıracak etkinlikler geliyor. Datça turizmi.

Eski Datça’da festival kapsamında düzenlenen “Orhan’ın Yeri’nde Can Yücel Söyleşisi” etkinliğinde bir araya geldiğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi (TOBB) Bülent Karakuş ile fuar ve tanıtım olarak yöresel anlamda Datça’nın markalaşması üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Datça turizmi.

Datça turizmi

Yeni projelerle Datça turizmi 12 aya yayılacak

Genel anlamda dört ile altı ay arasında turizm sezonu geçirdiklerini söyleyen Bülent Karakuş, raftingden yamaç sporlarına kadar kış sezonunda yedi etkinlik yaptıklarını ancak bunun yeterli olmadığını belirterek kültür turlarından gastronomi turizmine, sağlıktan spor turizmine kadar tüm imkanları kullanarak tanıtım ve etkinliklerle Datça turizmini 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirtti.

İLK TANITIMLAR ALMANYA VE RUSYA’DA

Kültür turizminde turistlerin 2-3 bin arasında gelir bıraktıklarını ifade eden Karakuş, “Bu anlamda Muğla’da markalaşma çalışmaları devam ediyor. 195 tane ören yerlerimiz ve antik kültürümüz var. Önümüzdeki aylarda UNESCO’ya giren ürünlerimizin tanıtımlarına başlayacağız. İlk olarak bu tanıtımları Almanya ve Moskova’da gerçekleştireceğiz” dedi.

YAZ-KIŞ YAŞAYAN PROJE: YÖRÜK KÖYÜ

Ayrıca sezonu uzatmak için “Yörük Köyü” projelerinin olduğunu da aktaran Bülent Karakuş, konuşmasının devamında şöyle konuştu:

“Yaz-kış yaşayan bir proje olacak. Ayrıca diğer projelerimiz olan 800 km’lik yürüyüş yolu, yüzme, koşu gibi sporsal faaliyetlerle de net olan altı aylık turizm potansiyelimizi 12 aya çıkaracağız.”

“GASTRONOMİ TURİZMİNDE DE MARKALAŞACAĞIZ”

Yöresel lezzetleri ön plana çıkaracak projelerin varlığından da bahseden Karakuş, “Gastronomi alanı için Çam Balı üretimimiz var. Zeytin Parkı adında bir park yapacağız ve burada yöresel lezzetleri sergileyeceğiz. Bu projeyi de üç ay içerisinde faaliyete geçireceğiz. Hem markalaşmayı hem de turizmi birlikte yürütüp toplam kaliteyi yükselteceğiz” dedi.

HEDEF 10 MİLYON TURİST 

4 bini yerli 3 bini yabancı olmak üzere yazın 7.5 milyon turist ağırladıklarını ifade eden Karakuş, “Erken rezervasyon anlamında iyi gidiyoruz. 2018’de 10 milyon turist hedefliyoruz. Yüzde 30’luk bir artış söz konusu. Türkiye’deki kaliteyi başka yerde bulamayan Avrupa ülkelerinin geri döndüklerini görüyoruz. Bir problem çıkmazsa 2018’i turizm anlamında iyi geçireceğiz. Hintli turistlerden de oldukça talep var. Bu nedenle Hindistan pazarından oldukça umutluyuz ve acentelerimizden dönüş bekliyoruz. Bu anlamda turizm çeşitlerinde kaliteye yönelik projeler üretip onları pazarlayacağız” açıklamasında bulundu.

Datça turizmi için Badem Çiçeği Festivali
Badem Çiçeği Festivali

BADEM ÇİÇEĞİ FESTİVALİ TANITIM İÇİN ÖNEMLİ

Bülent Karakuş, festival hakkında da “Bu festival sadece badem ile değil, yöresel ürünlerimizin de tanıtımının yapıldığı, gelen ziyaretçilerimizin beğenisine sunulduğu bir etkinlik olarak dikkat çekiyor” yorumunu yaptı.

Okuma önerisi: Badem diyarı Datça festivalle çiçeklendi