Brexit süreci yaşayan İngiltere yönünü Türkiye’ye çevirdi

Last Updated on 12 Kasım 2018 by Turizm Günlüğü

Londra WTM Fuarı’nın İngiliz pazarı açısından çok önemli bir mecra olduğunu söyleyen TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Brexit süreci yaşayan İngiltere yönünü Türkiye’ye çevirdi. 2019 yılı tüm zamanların en iyi yılı olacak” dedi.

Dünya turizm sektöründeki gelişmelerin, seyahat eğilimlerinin ele alındığı World Travel Market (Dünya Seyahat Fuarı), Egeli turizmcilerin 2019 yılına ilişkin umutlarını güçlendirdi.

Fuarın dünya turizminin yeni eğilimleriyle tanışma, sektör profesyonelleriyle buluşma ve tanıtım için önemli bir fırsat yarattığını anlatan TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, İngiliz pazarı açısından önemli WTM Londra’da ülkenin, bölgenin ve İzmir’in tanıtımı için çaba harcadıklarını söyledi. Yüz yüze görüşmeler yoluyla ülkemizin turizm potansiyelini anlattıklarını belirten İşler, fuarın İngiltere pazarını geliştirme yolunda yararlı olduğunu dile getirdi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler.

“NE VARSA HAVA YOLUYLA GELEN TURİSTTE VAR”

İngiltere’nin Almanya’dan sonra Türkiye’ye en çok turist gönderen ülke olduğuna dikkat çeken Mehmet İşler, iki yıllık yavaşlamanın ardından yeniden canlanan İngiltere pazarının yılın 10 aylık döneminde yüzde 15 artış gösterdiğini hatırlattı. “İzmir turizmi yükselişini sürdürüyor. 2015’ten sonra kruvaziyer turiziminin hemen hemen sıfıra indiği böyle bir dönemde, ne varsa yine hava yoluyla gelen turistte var” diyen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

İNGİLİZ PAZARINDA YÜZDE 35-50 ARASINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

“Kriz olmasına rağmen etkin ve güçlü pazarlama çalışmalarıyla İzmir’deki rakamları yukarılara çekmeye çalışıyoruz. Londra WTM Fuarı İngiliz pazarı için çok önemli. İngiliz turistler iklimi, havası, doğası, kültürü, tarihiyle tatil için özellikle Ege’yi tercih ediyor. Bu nedenle İngiltere pazarının İzmir ve Ege için önemi büyük. Antalya’da olduğu gibi, her şey dahil konseptiyle odaya kapanmayan bir turist profilinin Ege’yi tercih ettiğini görüyoruz. Brexit süreci yaşayan İngiltere yönünü Türkiye’ye çevirdi. 2019 yılı tüm zamanların en iyi yılı olacak. İngiltere pazarında önümüzdeki yıl bu yıla göre yüzde 35 – yüzde 50 arasında oranlarda artış bekleniyor. Bu anlamda, Türkiye’deki bu artıştan dolayı özellikle İspanya – Majorca biraz paniklemiş durumda. Ancak Yunanistan’da da ciddi bir artış görünüyor. Bu arada, sayısal artış sadece turist sayısında değil. Aynı zamanda konaklama bedellerinin geçen yıla göre 2 ile 5 paund arasında artacağı görülüyor.”

Londra’da 5 – 7 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen WTM Londra Turizm Fuarı, 182 ülke ve bölgeden 5 bin 100 dolayında katılımcı ve 51 binden fazla ziyaretçiyi buluşturdu. TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, ETİK Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Orhan Belge, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Strateji ve Koordinasyon Müdürü Mehmet Ensarioğlu, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) İzmir standında buluştu. İZKA ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile yerel yönetimlerin yönetici ve temsilcileri İzmir standında bir araya geldi.