Bir taksici olayı daha: Turistin yüzüne tükürdü!

Last Updated on 27 Kasım 2018 by Yaşar Çelik

Taksim’den Galatasaray’a gitmek isteyen üç kadın turist kendilerinden fazla para isteyen taksiciden gördükleri muamele karşısında şok geçirdi.

Turistlerden 44 euro isteyen taksi şoförü ücreti çok bulan ve karşılığında 50 TL veren kadın turistin yüzüne tükürerek olay yerinden hızlıca uzaklaştı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayın ardından 25 ceza puanı alan taksiciye 1002 TL de para cezası kesildi. Sürücünün kullandığı araç 14 gün trafikten men edildi.

Olay anında kameralara yansıyan görüntülerde el frenini çekmeden inen taksicinin tekrardan araca dönerek el frenini çektiği görüldü. Ardından bavullarını araçtan alan kadın turistlerin yanına giden taksici, uzatılan 50 TL’yi alarak kadın turistin yüzüne tükürdü ve olay yerinden uzaklaştı.

Olay hakkında konuşan otopark görevlisi ise şunları söylemişti:

“Biz içeride oturuyorduk. Bir tane taksi geldi, yanaştı. İçerisinden 3 tane bayan indi. Bayanlar yabancı uyrukluydu, belliydi. Bir kargaşa çıktı. O sırada yanımdaki arkadaşım ile müdahale ettik, ne oluyor diye. O sırada 44 euro istemişler bayanlardan. Kadın 50 TL verdi. Biz tam yanaşırken kadının suratına tükürdü gitti. Bir bayan arkadaş ‘ben bunu sosyal medyada yayınlamak istiyorum’ dedi. Biz de görüntüyü duyarlı bir vatandaş olarak verdik. Taksim’den buraya getirmiş taksici. Taksimden buraya 10-15 lira tutar.”

Sputnik’te yer alan habere göre tüm bunların ardından olayla ilgili çalışma başlatan İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES) ekipleri taksiciye 1002 TL para cezası kesti. 25 TUDES ceza puanı alan sürücünün kullandığı araç 14 gün trafikten men edildi. Taksi İBB otoparkına çekildi.

Geçtiğimiz günlerde yine bir taksicinin Mecidiyeköy’den Beşiktaş’a gitmek isteyen bir kadın turistten fazla ücret talep etmiş üstüne üstlük bir de taciz girişiminde bulunmuştu. Medyaya yansıyan bu tip haberler ise hem denetim hem de UBER sorununu tekrardan düşündürmeye başladı.

Taksi şoförü ilk önce dolandırdı sonra taciz etti