Dedeman ailesinde acı haber!

Nazire Dedeman Çağatay

Last Updated on 5 Şubat 2019 by Yaşar Çelik

İş kadını ve sivil toplum lideri kimlikleriyle tanınan Nazire Dedeman Çağatay, hayata gözlerini yumdu.

Dedeman Kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ın kızı ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman’ın ablası Nazire Dedeman Çağatay, dün Maslak Acıbadem Hastanesi’nde geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrasında yaşanan komplikasyon nedeniyle yaşama veda etti.

Cenaze namazı 6 Şubat 2019 Çarşamba günü Tarabya-Ferah Evler Dedeman Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak, cenazesi ise 7 Şubat günü Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecek.

Turizmgunlugu.com ekibi olarak Dedeman ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Nazire Dedeman Çağatay’ın vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınladı. TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Nazire Dedeman Çağatay’ın vefatı ülkemiz ve turizm dünyamız için çok büyük bir kayıptır. Yaptığı sayısız sosyal yardım ve projeyle, ülkemize, sektörümüze ve Birliğimize sağlamış olduğu çok kıymetli katkıları ve örnek kişiliği ile her zaman minnetle yad edilecek merhume Dedeman’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiriz” dedi.

1949 yılında Ankara’da doğan Nazire Dedeman Çağatay, TED Ankara Koleji mezunuydu. Dedeman Holding’de 2014 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürüten Nazire Dedeman Çağatay, Dedeman Holding’in iş dünyasındaki başarısında aktif rol aldı. 2014 yılında Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevinden ayrılarak 3DE3 Gayrimenkul Turizm ve Yönetimi A.Ş’yi kurdu. Nazire Dedeman Çağatay Dedeman Madencilik şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütüyordu.

UMUT VAKFI’NI KURDU

Nazire Dedeman Çağatay, hukukun üstünlüğünün egemen kılınması, bireysel silahsızlanma konusunda toplumsal farkındalık yaratma ve anlaşmazlıkların çözümünde barışçıl yöntemleri gençlere benimsetme hedefiyle 1993 yılında Umut Onurlu Önderler Yetiştirme Vakfı’nı (Umut Vakfı) Türkiye’ye kazandırdı. Umut isimli oğlunu genç yaşta bir kaza kurşunuyla kaybeden Nazire Dedeman, Umut Vakfı ile  ‘silahsızlanma’ için mücadele eti.

YARINA BİR DEĞER BIRAK’IN MİMARI

2014 yılına kadar Dedeman Holding’de hissedar olarak tüm hayır işlerine katkıda bulundu. Bu süre zarfında, ülkemiz madencilik ve turizm sektörlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve özgün, uygulanabilir fikirlerin yaratılmasını teşvik etmek amacıyla her yıl iki dalda düzenlenen Mehmet Kemal Dedeman “Yarına Bir Değer Bırak” başlıklı Araştırma Ve Geliştirme Proje Yarışması, Nazire Dedeman Çağatay’ın liderliğinde 2004 yılında başlatılarak 2014 yılına kadar yine kendisinin aktif katılımı ile devam etti.

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan Nazire Dedeman Çağatay, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve TED İstanbul Koleji Vakfı’nın da kurucuları arasında yer aldı. Nazire Dedeman Çağatay, aynı zamanda TED Ankara Kolejliler Derneği, Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türk Kalp Vakfı, Kayseri İli Yardımlaşma Derneği (KYD) İstanbul Şubesi ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı Onursal üyesiydi.

İş kadını ve sivil toplum lideri kimlikleriyle tanınan Nazire Dedeman Çağatay’ın çok sayıda tebliğleri, makaleleri ve röportajları yayınlanmıştır. Kariyeri boyunca 40’dan fazla ödül ve plakete layık görüldü. ‘Nazire’ ve ‘Bir Avuç Göl’ adlı yayımlanmış iki adet şiir kitabı bulunuyor. Bazı şiirleri bestelenerek ‘Her Şey Alt Üst’ adlı albümde yer aldı. Yağlı boya tabloları ile sergilere katılan Nazire Dedeman Çağatay’ın uğraşı alanları arasında organik bağcılık ve zeytincilik de yer alıyor.