İlber Ortaylı: Kadıköy’de oturup Süleymaniye’yi bilmeyen İstanbullu olamaz

Prof. Dr. İlber Ortaylı “İstanbul’u Haketmek” başlıklı söyleşi ile Marka Konferansı 2019’da yer aldı.

Last Updated on 30 Aralık 2019 by Turizm Günlüğü

Marka Konferansı 2019’da SeturSelect’in ev sahipliğindeki oturumda konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı “İstanbul’u Haketmek” başlıklı söyleşide İstanbul’da oturanların şehri iyi tanımaları gerektiğinin altını çizdi.

Bu yıl 20.’si düzenlenen, Türkiye’nin en büyük iş platformu Marka Konferansı, 18-19 Aralık’ta Çırağan Palace Kempinski’nin saray binasında gerçekleştirildi. Setur, bu yıl da pazarlama dünyasının trendlerini belirleyen ve markaların geleceğini yapılandıran konferansın sponsorları arasında yer aldı.

Bu yıl ‘İstanbul’ temasıyla düzenlenen Marka Konferansı 2019’da, Setur’un kişiye özel deneyim ve macera seyahatleri sunmak üzere hayata geçirdiği markası SeturSelect’in düzenlediği özel oturumda Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşmacı olarak yer aldı.

İstanbul’u hak etmek için Türkçeye sahip çıkmamız gerek

Gazeteci Deniz Bayramoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen “İstanbul’u Haketmek” başlıklı söyleşiye katılan Ortaylı, “Kadıköy’de oturup Süleymaniye’yi bilmeyen İstanbullu olamaz” diyerek, İstanbul’u hak etmek için şehri iyi tanımanın altını çizdi. Eskiden İstanbul’da yaşayanların şehirde olup biteni takip ettiğini, insanların yol tariflerini şehrin önemli merkezine göre verdiğini anlatan Ortaylı, artık yol tariflerinin alışveriş merkezlerine göre verildiğini, bunun da medeniyetsizlik olduğunu söyledi. İstanbul’un fazla nüfus altında ezildiğini anlatan Ortaylı, bu nedenle şehrin ne havasının ne suyunun övünülecek bir yanının kalmadığını dile getirdi. İstanbul’u hak etmek için Türkçeye sahip çıkmamız gerektiğini anlatan Ortaylı, edep erkan olmadan, dilini iyi kullanmadan bu şehri hak edemeyeceğimizi vurguladı.

Türkiye’nin önde gelen markalarının boy gösterdiği, her sektörden ilham verici ve bilgilendirici konuşmaların gerçekleştirildiği Marka Konferansı’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ana sahneyi Setur’un, organizasyon ve etkinliklerde çözüm ortağı olarak hizmet sunan Seturmice ekipleri hazırladı. Setur’un fuaye alanındaki standı ve gezginlerin sosyal platformu Seturday’in hediyeleri konferans katılımcıları tarafından ilgiyle karşılandı.

20’inci yılını kutlayan Marka Konferansı 2019’a 2 bine yakın iş insanı katıldı. 20 yıldır moderatörlüğünü BJ Cunningham’ın yaptığı Marka Konferansı’nda bu yıl; Pakistanlı aktivist yazar Fatima Bhutto, Fas asıllı Fransız caz şarkıcı Hindi Zahra, yazar Kenize Mourad, yazar ve duayen Zülfü Livaneli, Fransız tasarımcı Ora Ito, Bekir Ağırdır, Cem Boyner, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Anadolu mutfağına hak ettiği onuru yeniden kazandıran Mehmet Gürs gibi konuşmacılar yer aldı.