Basketbolu bırakıp turizmci oldu!

Gölköy Yaşam Resort’un İşletmecisi Bahar Akgün

Last Updated on 6 Kasım 2020 by Sahra Gülal

Kadın eli değmiş bir işletme… Kadın bir işletmeci olmak bölgede zorluklara yol açmadı, tam tersine önemli bir avantaja neden oldu. Kim bu zoru başaran kadın? Bahar Akgün, 40 yıllık basketbol ve sporculuk kariyerini ardında bırakarak bugün Kastamonu’nun en değerli oteli olma yolunda ilerleyen Gölköy Yaşam Resort ’un işletmecisi olarak turizm sektörünün sayılı kadınlarından biri.

1965 yılında Ankara’da doğan Akgün, Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü mezunu. 20 yıllık basketbol kariyerinde defalarca şampiyonluklar yaşamış, defalarca milli forma giymiş ve son dönemde A Milli Takım kaptanlığını üstlenen Akgün, sporculuk kariyerinin ardından 20 yıl antrenör olarak değişik kulüplerde ve milli takımlarda görev almış. Basketbol dünyasına olan hizmetlerini en son Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olarak sonlandırmış. Şimdi Kastamonu’nun en güzel noktasında konumlanan Gölköy Yaşam Resort’un işletmecisi olarak turizm dünyasına adım atmış durumda.

#TGilekeşfet önerisi: Bir kadın turizmcinin 20 yıllık serüveni

Gölköy Yaşam Resort Otel, Kastamonu’nun en güzel yerinde konumlanıyor.

BÖLGE TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKI

Aileden kalma 100 yıllık bir çiftlik olan Gölköy Yaşam Resort, Bahar Hanım için oldukça maneviyatı yüksek bir yer. Bölge turizmine ve köylerine fayda sağlamak adına dededen kalma çiftliği yıllar sonra otele dönüştürme kararı alan aile, burada Kastamonu mimarisinin doğayla bütünleştiği bir otel projesini hayata geçirmiş. Gelen misafirlerin organik ürünler, doğanın ve bu mimarinin içinde kendilerini mutlu ve huzurlu hissetmelerini sağlamak için çok çalışan Bahar Hanım, tesisi 2015 yılında faaliyete açmış.

Henüz 5 yıllık bir öyküye sahip olan Gölköy Yaşam Resort, Bahar Akgün’ün önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığı projelerle Kastamonu turizmi için önemli bir gelecek vaat ediyor. Bunun için ilgilendiği tüm işleri bırakan Akgün, tüm enerjisini bu güzide tesisin gelişmesi ve bölge turizmine katkı sağlaması için harcıyor. #TGilekeşfet önerisi: Ellerinizin doğaya değeceği 10 ekolojik otel ve yaşam çiftliği

Bahar Akgün ile Gölköy Yaşam Resort’un hikayesini konuştuk.

YENİ PROJELERLE BÖLGE OTELLERİNDE ÇITAYI YÜKSELTECEK

Gölköy Yaşam Resort’un hikayesini bizzat kendisinden dinlediğimiz Bahar Hanım ile gerçekleştirdiğimiz samimi ve içten röportajımızda tesisin 6’sının süit toplam 20 odaya sahip olduğunu söylüyor. Büyük alanlarda konumlanan ısıtmalı restoran ve havuzun olduğunu da belirten Bahar Hanım, 450 metrelik ata binme parkurlarının olduğunu da ekliyor.

Haftanın 7 günü başka sanatçılar ağırlayarak, gelen misafirlere canlı müzik ve ziyafet şöleni yaşatan Üzüm Kızı Meyhanesi‘nde de sevdiklerinizle keyifli bir akşam geçirilebileceğinizi kaydeden Bahar Akgün; tenis kortu, mini futbol, voleybol ve basketbol sahası gibi oyun alanlarını da içinde barındıran tesisin, misafirlerin doğayla bütünleştiği, hemen hemen hepimizin hasret kaldığı aktiviteleri gönül rahatlığıyla yapabileceği bir yer olarak tanımlıyor.

Akşam saatlerinde kadınlı erkekli eğlenilebilecek nezih bir mekan yarattıklarını özellikle vurgulayan Bahar Hanım, tesis içerisinde açtıkları yeni nesil meyhane olan Üzüm Kızı Meyhanesi’nin Kastamonu yöre sakinlerinden de güzel dönüşler aldığını söylüyor. Düğün, nişan, sevgililer günü, yılbaşı kutlaması, doğum günü gibi etkinliklere de ev sahipliği yapan tesis, gelecek sürpriz projelerle daha da gelişip bölge otellerinde çıtayı yükseltmeyi planlıyor. #TGilekeşfet önerisi:  Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen en güzel 10 köyü

Gölköy Yaşam Resort Otel’de pandemiye uygun havuz başı düzeni. Fotoğraf: Sahra Gülal

DOĞANIN İÇİNDE PANDEMİ KURALLARINA UYGUN GÜVENLİ TURİZM

Tüm bu özellikleri pandemi koşullarına uygun olarak entegre ettiklerini ifade eden Akgün, “Pandemi dönemi tüm dünyada ve ülkemiz de olduğu gibi Kastamonu insanında da hem ekonomik hem sosyolojik hem de psikolojik çok olumsuz etkileri oldu. Biz bu durumu çok iyi okuduk ve kendimizi bu döneme göre formatladık. Şu an ailemizle beraber pandemi döneminde otelimizle iç içe olan kendi yaşam alanımızda ne gibi önlemler alıyorsak, aile bireyleri olarak nelere dikkat edip ne çeşit bir sosyal önlem ve anlayışı ile yaşıyorsak otelimiz Gölköy Yaşam Resort’te ve Üzüm Kızı Meyhanesi’nde de aynı anlayışla hizmet veriyoruz. Bu da Kastamonulu hemşerilerimize ve diğer illerden gelen müşterilerimize çok çabuk geçti. Böylelikle Gölköy Yaşam Resort Otel ve Üzüm Kızı Meyhane bu yaz Kastamonuluların gündüzü-gecesi ile en çok tercih ettiği yaşam alanı oldu” diyor.

Kastamonu Gölköy Yaşam Resort Otel. Fotoğraf: Sahra Gülal

KADINLARIN TEK BAŞINA GELEBİLDİĞİ NEZİH BİR YER

Güvenliğinden müşteri ilişkilerine, insanlarla birebir temasta kurduğu iletişim biçimiyle gelen misafirlerine güven duygusu veren Bahar Hanım, özellikle kadın müşterilerinin tek başlarına çıkıp gelebildiği, ailelerin güzel zaman geçirebildiği bir tesis olduklarının altını önemle çiziyor. #TGilekeşfet önerisi: İstanbul’a yakın 10 dağ evi & otel

Kastamonu Kalesi’nden kuşbakışı şehir manzarası… Fotoğraf: Sahra Gülal

KASTAMONU TURİZM İÇİN BİR GEÇİŞ NOKTASI DEĞİL, KONAKLAMA ROTASI

Karadeniz’in kültürü ve doğasıyla ön plana çıkmış şehri Kastamonu’nun da turizm için önemli bölge özelliklerine değinen Akgün, şu dikkat çeken başlıklara değiniyor:

“1 milyon yıllık Ilgarini Mağarası, dünyaca ünlü macera dolu Valla Kanyonu, İncekaya Kanyonu, Çatak Kanyonu, İnebolu Sahili, Ilıca Şelalesi, Horna Kanyonu, Loç Vadisi, Cide ve görenlerin hayran kaldığı Gideros Koyu, Ilgaz Dağı Milli Parkı ve kış sporları turizm merkezi, kaya mezarları, yaylaları, konakları, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait tarihi ve mimari özelliklere sahip olan yapıları ve zenginliklerine sahip olan şehrimiz kalıplaşmış bir geçiş noktası değil, aksine konaklama yapmak için en ideal rotalardan biri.

Milattan önceki dönemden başlayıp günümüze kadar adeta bir zaman yolculuğuna çıktığınız Kastamonu, doğasıyla gözlerinizi kamaştırırken kültürüyle de sizi oldukça etkiliyor. M.Ö. 65 yılından kalma bulguları ile yerli-yabancı turistlerin ilgisini çeken Pompeiopolis Antik Kenti ve Kastamonu Kalesi, Evkaya Mezarları, Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Kastamonu Konakları sizleri büyülü bir tarih yolculuğuna çıkarıyor. #TGilekeşfet önerisi: İşte il il Türkiye’nin müze ve örenyeri rehberi

Ayrıca Kastamonu’nun Taşköprü Sarımsağı, Pastırma, Etli Ekmek, Banduma, Patates Paçası, Püryan Kuyu Kebabı, Çekme Helva, Simit Tiridi gibi damaklarda lezzet şöleni yaşatan önemli yemekleri gastronomi turizmi için de olmazsa olmaz şehirlerimizden.

#TGilekeşfet önerisi: 

KAYAK TURİZMİNDE PARLAYACAK

Özellikle şunu vurgulamak isterim; Kastamonu Ilgaz yıllarca pistlerin kısalığı nedeniyle iyi kayakçıların tercih ettiği bir yer olmadı. Ancak geçen yıl İsviçrelilerin yaptığı Yurduntepe adında bir pistimiz var artık. Şu an 5 km’lik bir piste sahip olan Yurduntepe, gelecek dönemde 3 km’lik pisti daha hizmete açılarak toplam 8 km uzunluğa ulaşacak. Son teknolojik sistemlerle hayata geçirilen bu pist ile Kastamonu’da kayak ve kış turizmi ön plana çıkacak. Biz de kayak oteli olma yolunda bu yıl her türlü çabayı göstereceğiz.” #TGilekeşfet önerisi: Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen 10 kayak merkezi

Gölköy Yaşam Resort’un İşletmecisi Bahar Akgün ile yaptığımız röportajımızı izlemek için tıklayın:

GÖLKÖY YAŞAM RESORT HAKKINDA

Karadeniz’in kültürü ve doğasıyla ön plana çıkmış şehri Kastamonu’nun en güzel noktasında yer alan Gölköy Yaşam Resort yılın 12 ayı hizmet veriyor. 1 milyon yıllık Ilgarini Mağarası, dünyaca ünlü Valla Kanyonu, Ilgaz Dağı kış sporları turizm merkezi, kaya mezarları, yaylaları, konakları, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma mimari yapıları arasında kendine özel bir yer edinmiş olan otel sunduğu hizmetle fark yaratıyor. Gölköy Yaşam Resort; İnebolu Sahili, Ilgaz Dağı Milli Parkı, Valla Kanyonu ve gezi bölgelerine 45 dakika 1 saatlik mesafesiyle de konaklama yapmak için en ideal yerlerden.

En ideal konaklama adresiniz

Dalından sofranıza gelen organik ürünlerle kahvaltınızı şenlendirmek, ilgi alanlarınıza göre çeşitli aktivitelerle gününüze keyif katmak ve yeşil doğası ile ruhunuzu dinlendirmek için aradığınız adres olan Gölköy Yaşam Resort, bir tatilden beklenen her şeyin çok daha fazlasını sunuyor. Gölköy Yaşam Resort, Kastamonu merkeze 5 km, havalimanına 20 km uzaklıkta yer alıyor. Gölköy Yaşam Resort’un bünyesinde yer alan Üzüm Kızı Meyhanesi’nin mutfağından çıkan lezzetli yemekleri havuz başında müzik eşliğinde yerken, sevdiklerinizle keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Tesisin bünyesinde yer alan Apranti Binicilik Kulubü’nde ise eğitimli atlarla isterseniz tesis içinde isterseniz tesis dışında çevreyi gezebilirsiniz. Gölköy Yaşam Resort’te at binmek dışında birçok aktivite yapma imkânına da sahipsiniz. Neredeyse tüm sporları yapma imkânı olan tesiste; yüzmeden tenise, voleyboldan basketbola, masa tenisinden dağ bisikleti turlarına kadar dilediğiniz aktiviteyi tercih edebilirsiniz.

İLETİŞİM

Adres: Daday Yolu, 5.Km 65/A Gölköy / Kastamonu
TEL: 0 (366) 252 85 89 – 0 (506) 027 14 07
E-posta: info@golkoyyasamresort.com
www.golkoyyasamresort.com