Paket servis kurtarmıyor! İki ayda 1561 işletme iflas etti

Last Updated on 5 Nisan 2021 by Yaşar Çelik

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, paket servis ile restoran işletmeciliğin aynı şey olmadığını belirterek “Paket servislerin sektörün kurtarıcısı gibi lanse edilmesi çok yanlış” dedi.

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’ın haberine göre, restoran ve kafe işletmecilerinden Ramazan’da kapatılıp paket servise zorunlu bırakılmalarına isyan etti.

TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Ramazan yasakları ile birlikte kısa çalışma ödeneğinin sona ermesinin de sektörde büyük bir istihdam kaybına sebep olacağını söyleyerek “Bütün işi paket servis yapmak olan işletmeler kazançlı çıkabilirler ama bizim gibi işletmecilerin işi restorancılık, biz bütün yatırımımızı mekânımızın dolu olması üzerine yaptık. Şimdi mekânlarımızda yüzde 50 sınırı varken dahi para kazanamayız. Paket servislerin sektörün kurtarıcısı gibi lanse edilmesi çok yanlıştır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da konuyla ilgili “Ramazan ayında restoran ve lokantaları kapatılması kararı ile 1 milyondan fazla kişi açlığa terk edildi. Esnaf iflas dalgasının içinde. Ticaret Sicil gazetesi verilerine göre bu sektörlerde hizmet veren 495 işyeri ocak ayında, 1066 işyeri ise şubat ayında kapandı. Sadece iki ayda yeme-içme sektöründeki 1561 işletme iflas etti” açıklamasında bulundu.