Lufthansa, Brüksel Havayolları’nı 2,6 milyon euro’ya satın alıyor

Lufthansa, Brüksel Havayolları'nı 2,6 milyon euro'ya satın alıyor

Last Updated on 24 Aralık 2016 by Yaşar Çelik

Alman Hava Yolları Lufthansa, yüzde 45’ine sahip olduğu Brüksel Havayolları’nın kalan yüzde 55’lik hissesini de alacak. Alman Hava Yolları Lufthansa, grup olarak bünyesindeki ortaklıklardan Brüksel Havayolları Brussels Airlines’in kalan yüzde 55 hissesini 2,6 milyon…

Alman Hava Yolları Lufthansa, grup olarak bünyesindeki ortaklıklardan Brüksel Havayolları Brussels Airlines’in kalan yüzde 55 hissesini 2,6 milyon avroya satın alıyor. Lufthansa’nın ayrıca şirketin 45 milyon avroluk borcunu da üstleneceği belirtiliyor.

Bir süredir gündemde olan konu için Brüksel Havayolları yönetiminin de yeşil ışık yaktığı ifade ediliyor. Şirketin tamamının Lufthansa’ya geçtikten sonra havayolunun isminin iki yıl daha Brussel Airlines olarak kalacağı, isimle ilgili olarak bu sürenin sonunda karar verileceği bildirildi.

Öte yandan Brüksel, şirketin merkezi olarak kalmaya devam edeceği, ancak Lufthansa’nın ilerleyen yıllarda Eurowings ile Brussels Airlines’ı aynı çatı altında birleştirmeyi ve yeni bir merkez oluşturmayı planladığı belirtiliyor.

Devir sonrası yeni yönetimde Belçika tarafından 4, Almanya tarafından 5 yönetici yer alacak. Viscount Etienne Davignon havayolunun yönetim kurulu başkanı, Bernard Gustin ise CEO olarak görevlerine devam edecekler.

Halen Brüksel Havayolları’nın bünyesinde 51 uçak ve 3 bin 500 personel bulunuyor. Şirket 2015’te 43,4 milyon avro gelir elde etmişti.