İstanbul’da kar! Hava-deniz seferleri iptal, yollar kilit

İstanbul’da kar hayatı ‘durdurdu’: Hava-deniz seferleri iptal oldu, yollar kilitlendi

Last Updated on 4 Mart 2019 by Turizm Günlüğü

İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan ve fırtınayla birlikte etkisini gece boyunca sürdüren kar yağışı çok sayıda sefer iptaline neden oldu, yurttaşlar önlem alınmadığı için tıkanan yollarda mahsur kaldı.

TEM otoyolunda araçlar mahsur kaldı

Dünden beri Atatürk Havalimanı’na inmesi gereken 70’in üzerinde uçak başka hava alanlarına yönlendirildi, seferlerde aksama yaşandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi pistleri açık tutmak için çalışmalarına devam ediyor.

Sefer iptal ve ertelemeleri nedeniyle Atatürk Havalimanı otele döndü

Atatürk Havalimanı’nda kar nedeniyle aksayan seferler yurttaşları da mağdur etti. Mekke’den Stuttgart’a gitmek üzere aktarmalı olarak İstanbul’a gelen Arif Yüksel isimli yolcu, 4,5 saat uçakta beklemek zorunda kaldıklarını anlattı.

Şehir Hatları’nın tüm vapur seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi

Dün akşam saatlerinde Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Maltepe, Arnavutköy ve Mahmutbey gibi bölgelerde kar nedeniyle trafik durma noktasına geldi. İstanbul genelinde ise trafik yoğunluğu bir ara yüzde 90’ın üzerine çıktı.

E-5 ve TEM otoyollarında dünden beri 52 trafik kazası meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesince trafiğin kilitlendiği noktalara mazot ve benzin tankerleri gönderildi.

Sürücüler mahsur kaldı

Dün akşam yolda mahsur kalan bazı sürücüler araçlarını bırakıp yola yaya olarak devam etti. Araçlar sabah halen yol kenarlarındaydı. Karayolları ekipleri yağış başladıktan sonra kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı ancak bu da yurttaşların yolda saatlerce beklemesine engel olamadı.

TEM Otoyolu’nda trafikten bunalan bazı sürücülerin araçların yol kenarına park edip eve yaya gitmeye çalıştıkları görüldü, zincirsiz sürücüler de yolda kaldı. Otoyolun Gaziosmanpaşa yol ayrımında da çok sayıda sürücü mahsur kaldıkları araçlarında kurtarılmayı bekledi.

‘Yollarda çalışma yok’

Avcılar-Beylikdüzü arası da kilit noktalardan biri idi. TEM’de mahsur kalan sürücülerden Necmettin Keskin, “Durumu görüyorsunuz. İstanbul böyle, hazırlıksız yakalandık. Daha önce akşam 21.00 gibi kaldık, bıraktık aracı yürüyerek gittik. Tekrar arabayı çıkartmaya geldik. Bayağı uzun süre kar yağacak. Aracın burada kalmasını istemedik. Kar lastiğimiz de yok. Tedbirsizlikten bunun ceremesini biz çekiyoruz” diye sitem etti.

Adını vermek istemeyen bir sürücü de tedbirsizliğe işaret etti: “Şu an bir saati geçti. Buradayım halen bekliyorum. Yollar kaygan, arkadaşları bekliyoruz. Yollarda tuzlama, küreme çalışmaları yok. Belediye nasıl böyle çalışıyor.”