Euphoria Aegean Resort Hotel, çalışanlarına maaş ödemiyor mu?

Euphoria Aegean Resort Hotel'in çalışanları ve işvereni arasında kriz çıktı

Last Updated on 10 Ocak 2017 by Yaşar Çelik

Aylarca maaşlarını alamadıklarını iddia eden personel, tazminatlarının da ödenmediğini öne sürüyor. İşçiler alacak sorunlarının çözülemeyişi sonucunda sesini duyurmak için sosyal medyada örgütlendiler.

İzmir Seferihisar’daki Sığacık’ın en büyük oteli Euphoria Aegean Resort Hotel’in kapılarını kapatmasının ardından çalışanlar ve işveren arasında kriz çıktı. Aylarca maaşlarını alamadıklarını iddia eden personel, tazminatlarının da ödenmediğini öne sürüyor.

İşçiler alacak sorunlarının çözülemeyişi sonucunda sesini duyurmak için sosyal medyada örgütlendiler. Facebook’ta grup kuran personel, Euphoria Grubu’nun diğer otellerinde benzer sorunlar yaşandığını iddia ediyor. Gruba diğer otellerin personelleri de katılmaya başladı ve üye sayısı büyüyor. Bugün grupta paylaşılan bildirimlere göre, Euphoria Grubu maaşları ödemek için tarih verdi. Seferihisar Euphoria Aegean Resort Hotel’deki alacakların 31 Ocak’ta ödeneceği öne sürüldü.

Bu arada Euphoria Aegean Resort Hotel’in önünde bir eylem de gerçekleştirildi. Evrensel gazetesinde yer alan habere göre eyleme DİSK’e bağlı Dev Turizm İş yöneticileri de katılırken çalışanlar adına ortak açıklamada bulunan Aycan Kuzu, uzun yıllardır hizmet verdikleri otelde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldıklarını aktardı ve şunları dile getirdi:

”Hiçbir zaman maaş günümüz olmamakla birlikte, ücretlerimiz gecikmeli ve parça parça ödenmekteydi. Ülkemizin ve sektörümüzün geçirdiği sıkıntılı günlerin bilincinde olarak ekmek yediğimiz yere bayram, özel gün demeden iyi niyetle hizmet ettik. Aylarca geciken ödemelere karşın fazla mesai yaparak çalışmaya devam ettik. Otel yüksek dolulukla geçen sezonun ardından tadilat bahanesiyle kapanmıştır.”

Yetkililerin kendilerini yalanlarıyla oyalayarak mağdur ettiğini ifade eden Kuzu “Ortada 500’e yakın mağdur ve yaklaşık 3 milyon liralık borç varken, otelin yatırımlara devam etmesi, personelin sesine ise hiçbir şekilde kulak vermemesi manidardır. Bu emekçiler bunu mu hak ediyor? Bizler ödeme planı değil, 8 aydır yapılmayan ödemelerin yapılmasını istiyoruz. Özel gün, bayram, gece gündüz demeden çalışan emektar personelinize böyle mi teşekkür ediyorsunuz? Bizler birlik olduk, bir olduk hakkımızı istiyoruz. İşçinin hakkı, alın teri kurudu, buhar oldu uçtu gitti. Yaratılan bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” dedi.