Şampiyonluğa katkı sunan oteller | #2 Galatasaray

Belek Turizm Merkezi - Foto Kaynak: Arda Çağatay Genç

Last Updated on 16 Mayıs 2019 by Turizm Günlüğü

Türkiye Ligi’nin 2018-19 sezonuna damga vuran şampiyonluk yarışı, iki hafta sonra sonuçlanacak. Galatasaray ile Medipol Başakşehir arasında haftalardır yaşanan amansız mücadele, bu hafta sonu oynanacak kritik maç neticesinde belli olacak. Ligin ilk yarısını lider bitiren Medipol Başakşehir’in 6 puan gerisindeki Galatasaray, devre arasında yaptığı kamp ile adeta yeniden doğdu.

Devre arasında futbol kulüplerinin gözde kamp mekanı Belek’e doğru yola çıkan Galatasaray, 5-11 Ocak 2019 tarihleri arasında Belek Turizm Merkezi’nde ikinci devreye hazırlandı. 6 günlük kamp boyunca Belek Turizm Merkezi’nin imkanlarından faydalanan Galatasaray, bu kampta depoladığı enerji ile tekrardan Süper Lig’e döndü.

Puan farkını haftalar geçtikçe eriten Sarı Kırmızılı ekip, bir ara 8 puana kadar çıkan farkı kapatmayı başararak nefesini Başakşehir’in ensesinde hissettirdi. Ligin bitimine 3 hafta kala ligin yeni lideri olmayı başaran Galatasaray, Başakşehir ile oynayacağı mücadelede galip gelirse 2018-19 sezonunun şampiyonu olacak.

DEVRE ARASI KAMP ETKİSİ

Galatasaray’ın haftadan haftaya erittiği puan farkının sebepleri olarak birçok farklı madde sıralanabilir. Bunların birçoğu, takım içi dengelerden doğru direktiflere kadar farklı farklı saha opsiyonları olacaktır. Fakat Sarı Kırmızılı ekibin devre arasında Belek Turizm Merkezi’nde yaptığı yenileme çalışmaları, takımı adeta baştan yarattı.

1984 yılından bu yana varlığını devam ettiren Belek Turizm Merkezi, Akdeniz’in kıyı bölgesinde yer alan ve kendine has yeşil alanlarıyla müşterilerini etkileyen bir turizm cenneti olarak dikkat çekiyor.

Günümüzde Belek Turizm Yatırımcıları Birliği’nin destekleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile aralarında olan işbirlikleri sayesinde, Belek Turizm Merkezi spor kulüplerinin bir numaralı tercihi haline dönüşmeyi başardı.

Belek Turizm Merkezi, sahip olduğu alanda barındırdığı 32 tane dört ve beş yıldızlı otelin yanı sıra, sportif etkinlikler için de sağladığı imkanlar nedeniyle kulüplerin gözdesi haline geldi.

Galatasaray’ın Ocak 2019’da devre arası kamp yeri olarak bu bölgeyi seçmesi, hem takıma hem de teknik heyete fazlasıyla yaradı. Enerji depolamasının ardından, ikinci yarıda çıkılan mücadelelerde toplam koşu oranının bile arttığı, en basit örneğiyle birlikte görüldü. Bu nedenle sezon sonunda sonuç ne olursa olsun, Galatasaray’ın devre arası kamp programında aldığı katkılar hiçbir zaman unutulmayacak.

Şampiyonluğa katkı sunan oteller | #1 Fenerbahçe