Rusya’dan yurt dışı seyahatleri için yeni açıklama

Rusya Moskova

Last Updated on 25 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Rusya vatandaşlarının bu yılki yurtdışı seyahat planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, coronavirus salgını yüzünden oluşan belirsizlik durumu nedeniyle Rusya vatandaşlarının yıl sonuna kadar yurtdışı seyahat planları yapmamalı gerektiğini söyledi.

VALENTINA MATVIYENKO: BU YIL SONUNA KADAR…

Hürriyet Gazetesi’nden Nerdun Hacıoğlu’nun aktardığı habere göre; Rusya-24 TV kanalında salgınla ilgili durumu özetleyen Matviyenko:

“2020 yılı sonuna kadar vatandaşlarımız yurtdışı seyahat planı yapmamalı. Çünkü salgınla ilgili Rusya’nın dışındaki ülkelerde de bir dizi belirsizlik faktörü mevcut. Salgın kontrol altına alınsa bile pandemi döneminde askıya alınan ulaştırma ve haberleşme ağlarının hızlıca eski halini alması mümkün olmayacak. Kimsenin hoşuna gitmediğini bilmeme rağmen, bu yıl sonuna kadar Rusya dışına çıkış planlamayın demek zorundayım” ifadelerini kullandı.

ATOR 1 AĞUSTOS DEMİŞTİ

Matviyenko’nun bu açıklamasından bir gün önce Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) 1 Ağustos tarihi için yurtdışı tur paketi satışlarına yeşil ışık yakıldığını ilan etmişti.