TURYİD ve TURES açılış için tarih verdi

Rus tur operatörleri üç ülkeye tur satışlarını durdurdu
Rus tur operatörleri üç ülkeye tur satışlarını durdurdu

Last Updated on 27 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TURES), lokanta ve restoranların açılışı için öngördükleri tarihleri paylaştı.

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer de, AVM’lerin riskin düşük olduğu il ve ilçelerde bayram öncesi açılmasının önerildiğini belirterek; “Restoranlar AVM’lerin açılışından 2-3 hafta sonra açılacak. TURYİD üyesi restoranların açılışı haziranda olacak. Şu anda Turizm Bakanlığımız ile restoranlarda metrekare yoğunluk üzerine çalışma yapıyoruz” dedi.

TURES’TEN SERTİFİKASYON AÇIKLAMASI

Sabah Gazetesi’nden Pınar Çelik ve Betül Alakent’in haberine göre; Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TURES) Başkanı Ramazan Bingöl ise; “Eğer AVM’ler açılırsa biz de restoranları açmayı planlıyoruz. Yani mayısın son haftası açmaya başlamış oluruz. Masaların arasına 2 metre mesafe kuralı uygulanacak. Yüzde 30 doluluk sınırı getirilecek. Restoranlar açılmadan önce personele hijyen eğitimi vereceğiz. Turizm Bakanlığı’nın yaptığı sertifikasyona TURES olarak dahil olmayı planlıyoruz” diye konuştu.