Rus Tur Operatörlerinden İsrail Kararı

İsrail’den Seyahat Uyarısı
Turizm Günlüğü'nün görsel partneri: Deposit Photos

Last Updated on 10 Ekim 2023 by Turizm Günlüğü

Rus tur operatörlerinden İsrail kararı: Rusya’daki tur operatörleri İsrail’e tur satışlarını geri çekmeye başladı.

Tur operatörleri Intourist ve Russian Express’in basın servisinden RIA Novosti’ye yapılan açıklamada, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın tavsiyesi üzerine İsrail turlarının satıştan çekildiği belirtildi.

Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalar, ülkenin güneyindeki ve merkezindeki İsrail kasabalarına yönelik roket saldırıları eşliğinde üçüncü gününde de tırmanmaya devam ediyor. İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları düzenliyor.

Şirketin basın servisinden yapılan açıklamada “Intourist, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın emri uyarınca İsrail turlarını satıştan çekti” ifadelerini kullandı.

Tur operatörü “Russian Express” de İsrail’e tur satışından çekildiğini duyurdu.

Intourist aynı zamanda İsrail’de bulunan müşterilerinin Ölü Deniz’de tatillerine devam ettiğini ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Şirketin İsrail’deki bir temsilcisinin aktardığına göre; “Savaşa rağmen Ölü Deniz’de sessizlik var, turistler gidiyor. Her şey çalışıyor, her şey açık. İsrail uçakları yüzde 95 kapasiteyle uçuyor.”

Gazetemru’nun haberine göre; Rusya Federasyonu’nda turizm sektörünü denetleyen Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Pazar günü İsrail’e seyahat edecek Ruslar için tavsiyelerde bulunarak; ülkedeki durum normalleşene kadar bu ülkeye turizm amaçlı seyahat etmekten kaçınmalarını, tur operatörlerinin ise bu ülkeye yönelik seyahat satışlarını askıya almalarını tavsiye etti.    Rus Tur Operatörlerinden İsrail Kararı