Netflix’te İzlemeniz Gereken Salgın Temalı 5 Dizi

salgın dizileri
The Rain / Netflix'te Salgın ve Zombi Temalı Diziler

Last Updated on 5 Mart 2024 by Turizm Günlüğü

Netflix Türkiye’nin birbirinden etkileyici yapımları arasından sizler için salgın temalı 5 dizi seçtik. Gerçek dünya olaylarıyla paralellikler taşıyan bu diziler, hem gerilim dolu hem de düşündürücü anlar vaat ediyor. Her biri, salgın konusunu farklı bakış açılarından ele alarak, izleyiciye unutulmaz bir deneyim sunuyor. salgın dizileri. 

Yeni dünya düzeniyle ilgili komplo teorilerinin sosyal medyada dolaştığı, mega zenginlerin felaket, savaş ya da toplumsal çöküş durumlarında saklanmak için gizli mülkler satın alıp sığınaklar inşa ettirdiği bu dönemde salgın ve zombi temalı yapımlar her geçen gün daha fazla ilgi çekiyor. İşte gerilimden dramaya, bilim kurgudan fantastiğe uzanan, salgın konulu 5 dikkat çekici Netflix dizisi:

Okuma Önerisi: Tarihte Yaşanmış En Büyük Salgın Hastalıklar

The Rain

salgın dizileri
The Rain: İki Danimarkalı kardeş, İskandinavya’yı kasıp kavuran ve büyük bir yıkıma yol açan yağmurla gelen ölümcül virüsten kurtularak, benzer şekilde felaketten sağ çıkmış diğer gençlerle birleşir. Bu yolculuk, onlara hayatta kalmaktan çok daha fazlasını öğretecektir.

İskandinav yapımı bu heyecan verici seri, ölümcül bir virüsün yağmur yoluyla yayılması sonucu hayatta kalmaya çalışan bir grup insanın hikayesini anlatıyor. Karakterlerin geçmişleri ve virüsün sırrını çözme çabaları, izleyicilere hem duygusal derinlik hem de bolca gerilim sunuyor. Şu ana kadar 18 bölüm yayınlanan dizi ilk 3 sezonuyla şimdiden izleyenleri kendine hayran bırakmış durumda. salgın dizileri. 

Sweet Home

Hyun, trajik bir kazada ailesini yitirdikten sonra hayatta tek başına kalan bir lise öğrencisidir. Evsiz kalan genç, insanlığı yok etme peşinde olan canavarlarla dolu bir dünyada hayatta kalma mücadelesi vermek zorundadır. Bu karanlık gerçeklikle yüzleşen Hyun, insanlığın kurtuluşu için zamana karşı yarışacaktır.

Güney Kore’den bir başka başarılı yapım olan Sweet Home, insanları canavarlara dönüştüren gizemli bir hastalığın ortasında, bir apartman sakinlerinin hayatta kalma mücadelesini ele alıyor. Bu dizi, korku ve fantastik öğeleri bir araya getirerek benzersiz bir izleme deneyimi sunuyor. 18. bölümünün yayında olduğu dizinin 3. sezonu 2024 yılının yaz aylarında eklenmesi bekleniyor.

Black Summer

salgın dizileri
Zombi kıyameti sırasında geçen hikaye, küçük kızını güvende tutmaya çalışan bir annenin, onları kimse bulamayacak tehlikeli bir yolculuğa çıkmasını konu alır. Bu süreçte, bir grup mülteciyle birlikte hayatta kalma mücadelesi veren anne, acımasız kararlar almak zorunda kalır.

Zombi salgını sonrası dünyada geçen bu Amerikan yapımı dizi, hayatta kalan bir grup insanın zorluklarla dolu yolculuğunu gözler önüne seriyor. Gerçekçi karakter gelişimleri ve yoğun aksiyon sahneleri ile Black Summer, izleyicilere adrenalin dolu anlar yaşatıyor. Her sezonu 8 bölümden oluşan bu çarpıcı dizi yayınlanmış iki sezonuyla seyircilerini bekliyor.

Pandemic How to Prevent an Outbreak

Pandemic How to Prevent an Outbreak

Bu belgesel dizisi, dünya çapında salgın hastalıkların önlenmesi ve kontrol altına alınması için çabalayan bilim insanları ve sağlık çalışanlarının hikayelerini anlatıyor. Gerçek hayattan kesitler sunan Pandemic, salgınların arkasındaki bilimi ve mücadeleyi gözler önüne seriyor. 6 bölümlük bu mini dizi influenzaya verilen savaşın ardından bir sonraki küresel salgını engellemenin çabalarını ayrıntılarına kadar işliyor. salgın dizileri. 

The Walking Dead

2010 yapımı, 11 sezonluk Amerikan televizyon dizisi “The Walking Dead” adını duymayan ve izlemeyen kalmamıştır sanıyorum. Ancak bu görsel şölene henüz başlamamış olanlar için bu diziyi en iyi tavsiyemiz olarak sunalım. Ayrıca, “The Walking Dead” serisinin genişleyen evrenindeki devam yapımlarını da kaçırmayın: ilk devam dizisi “Dead City”, ikinci devam dizisi “Daryl Dixon” ve üçüncü devam dizisi “The Ones Who Live” de mutlaka izlenmesi gerekenler arasında.