İranlı Turist Nevruz’a Hazırlanıyor: İşte Nevruz’un Gözde Destinasyonları

İranlı Turist Nevruz’a Hazırlanıyor

Last Updated on 14 Mart 2024 by Turizm Günlüğü

İranlı turistler Nevruz Bayramı tatil dönemini Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor. Özellikle Van, İstanbul, Antalya, Trabzon tercih edilirken, ülke genelinde 250 bine yakın İranlı turist bekleniyor.      İranlı Turist Nevruz’a Hazırlanıyor

21 Mart – 1 Nisan arasında Nevruz Bayramı’nı kutlamak için 2 haftalık bir tatile hazırlanan İranlıların, bu dönemde en çok ziyaret edecekleri ülkelerden biri Türkiye olacak.

Özellikle Van’daki sınır kapısı Kapıköy ile kolaylıkla şehre gelebilen İranlı turistler başta Van olmak üzere bölgede de hareketlilik oluşturuyor.

Ayrıca İstanbul, Antalya ve Trabzon da bu tatil hareketinden etkilenecek. 20 güne ulaşan tatil döneminde 250 bin İranlı turistin Türkiye’ye gelebileceği tahmin ediliyor.

İran’ın yurt dışı turizm hareketinde tercih ettiği ülkeler arasında Türkiye ilk sırada bulunuyor.

Koronavirüs pandemisi öncesinde yılda 2.5 milyon İranlı turist Türkiye’ye geliyordu. Bu gelişler 2022’den bu yana normal seyrine ulaştı.

2024 boyunca İran’dan gelen turist sayısında 2.5 milyon sayısının aşılma hedefi var.

YURT DIŞINDAN İLK GELİŞ

İranlıların bu dönemde yoğun olarak tercih ettiği bir başka il ise Trabzon.

Nevruz Bayramı dönemi aynı zamanda Trabzon’un her yıl ilk yurt dışı ziyaretçi gelişlerinin başladığı süreç olarak biliniyor.

MUSTAFA GÜMRÜKÇÜOĞLU: ÖNGÖRÜ YAPMAK ZOR AMA…

Bölge seyahat acentelerinden Mustafa Gümrükçüoğlu, Milliyet Gazetesi’nden Duygu Erdoğan’a konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Duygu Erdoğan’a açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu; “Ancak dünyadaki ekonomik şartların olumsuzluğu İran’da da kendini hissettiriyor. O yüzden öngörü yapmak zor ama seyahat etme arzusu iyi durumda” diye konuştu.

MÜBERRA ERESİN: HARCAMA DÜZEYİ YÜKSEK

İran’ın Türkiye’nin en önemli turizm pazarlarından biri olduğuna dikkat çeken Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, 2024 genelinde bölgeden gelen turist sayısının artmasını beklediklerini; Nevruz döneminin de bu artışın en iyi hissedileceği süreç olacağını söyledi.          İranlı Turist Nevruz’a Hazırlanıyor

Eresin, “Bu canlılık İstanbul ve Van otellerinde doluluklara olumlu etki yapacaktır. İstanbul ve Van’ın yanı sıra İzmir, Antalya, Bursa, Sapanca, Kuşadası ve Bodrum da bu yıl en fazla tercih edilen destinasyonlar arasında yer alacak gibi gözüküyor. İranlı turistlerin yurt dışı tatillerinde en çok tercih ettiği ülkeler sıralamasında Türkiye ilk sırada yer alıyor. Bu yıl da bu unvanı sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu pazar alışveriş, iş, ziyaret ve tatil segmentlerinde öne çıkarken, harcama düzeyleri de kişi başı ortalama bin doları geçiyor ki bu Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakam olarak önümüze çıkıyor” dedi.

—O—

Duygu Erdoğan’ın “Türkiye’ye İranlı turist akını yolda” başlıklı haberinin tamamını okumak için tıklayın