Fransa’nın en çok ziyaret edilen müzeleri zararda!

Louvre, 2016'da 10 milyon euro'luk kayba uğradığını açıkladı
Louvre Gece, paris, müze

Last Updated on 9 Ocak 2017 by Yaşar Çelik

IŞİD saldırıları, Fransa’da da turizmi olumsuz etkiliyor. Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan Louvre, 2016’da 10 milyon euroluk kayba uğradığını açıkladı.

Türkiye bombalı saldırılar nedeniyle turizm sektöründe yaşanan gerilemeyi konuşurken, Fransa’dan da benzer bir haber geldi. Ülkenin 2015’te ve 2016’da sahne olduğu IŞİD saldırıları sonrası, Paris’in sanat merkezlerini ziyaret eden yabancı turist sayısı önemli ölçüde düştü.

FRANSA’NIN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN MÜZELERİ ZARARDA

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, dünyanın en önemli müzelerinden biri Louvre’a giden ziyaretçi sayısı yüzde 20 oranında azalarak 5.3 milyon kişiye düştü. Empresyonist ve ekspresyonist tablo seçkisiyle meşhur Orsay Müzesi’nin ziyaretçi sayısı 3.4 milyondan 3 milyona düşerek yüzde 13 oranında azaldı. Sadece Paris’in değil, dünyanın en önemli modern sanat müzelerinden Pompidou Merkezi’nin toplam ziyaretçi sayısı 2016’da yüzde 9 oranında artsa da, müzeden yapılan açıklamada yabancı turistlerin azaldığı ancak Fransa içinden ziyaretçilerin arttığı belirtildi.

‘2016 ZOR BİR SENEYDİ’

Louvre Müzesi’nin direktörü Jean-Luc Martinez, Le Figaro gazetesine yaptığı açıklamada ‘2016’nın zor bir sene olduğunu’ söyleyerek, 10 milyon euroluk bir kayıpları olduğunu açıkladı. Martinez, Japon ziyaretçilerinin yüzde 61, Rusların yüzde 53, Brezilyalıların yüzde 47, Çinlilerin yüzde 31, Amerikalıların da yüzde 18 oranında azaldığını söyledi.

PARİS’TE REZERVASYONLAR YÜZDE 10 ORANINDA AZALDI

Fransa’nın başkenti Paris, IŞİD’in 13 Kasım 2015’te 130 kişiyi öldürdüğü bombalı ve silahlı saldırılara sahne olmuştu. Temmuzda Fransız Cumhuriyeti’nin kuruluşunu kutlamak için Nice kentinde düzenlenen Bastille Günü kutlamalarında da, bir IŞİD üyesinin kalabalığın arasına kamyonla girmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetmişti. Paris Konvansiyon ve Ziyaretçi Bürosu’nun istatistiklerine göre, kentteki otellere yapılan rezervasyonlar 2016’da yüzde 10 oranında düştü.