Kıbrıs’a yabancı otel zinciri gelirse…

Last Updated on 12 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

Kuzey Kıbrıs’ın destinasyon olarak yatırım iklimine doğru oranda cevap veremediğini savunan Yrd. Doç. Dr. Esenyel, “Bir gün gelir de ülkemizde yabancı  zincir otellerin uzantılarını görürsek; işte o zaman tam anlamı ile çizdiğimiz turizm siyasetinin başarılı olduğunu daha iyi kavrayacağız” dedi.

Turizm sektöründe kalkınmanın, ilerlemenin ve sürdürülebilirliğin sağlanması için en önemli faktörlerden birisi de yatırımlar! Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen gazeterinden birinde  turizmde önemli olan bu faktöre dikkat çekerek Cyprus Limak Deluxe Hotel’i mercek altına aldı.

Kıbrıs Gazetesi Yazarı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel, “Turizm sektörümüzde uluslararası yatırımlar ve Cyprus Limak Deluxe Hotel” başlıklı yazısıyla turizmde yatırımların önemine dikkat çekti.

YABANCI ZİNCİRLER GELİRSE…

Esenyel’in yazısında belki de en önemli kısım olan “Bir gün gelir de ülkemizde yabancı  zincir otellerin uzantılarını görürsek; işte o zaman tam anlamı ile çizdiğimiz turizm siyasetinin başarılı olduğunu daha iyi kavrayacağız” cümlesi turizm sektöründe yatırımların ve güdülen politikanın nasıl bağlantılı olduğunu gözler önüne serdi.

Kuzey Kıbrıs’ın destinasyon olarak yatırım iklimine doğru oranda cevap verememesinden dolayı yatırımların engellendiği belirtilen köşe yazısında, bölgenin en yeni oteli Limak Deluxe Otel’in pozisyonu aktarıldı.

Bafra Bölgesinde Artemis Otelin yanına 120 Dönüm arazi üzerine kurulmuş olan söz konusu resort otelin ve devam eden projelerin bitirilmesi için biraz daha hız gerektiğini söyleyen İsmet Esenyel, “Bölgedeki 15 bin yatak bittiğinde Bafra başlı başına Kuzey Kıbrıs turizm dünyasının markalarından birisi olacak. Bölgenin hemen gerisindeki potansiyeli de çarşı, P-pazar, alışveriş yerleri, eğlence yerleri bittiğinde, Kuzey Kıbrıs’ın turizm yüzü değişecek” ifadelerini kullandı.