3. Havalimanı’nda işçi isyanı!

Last Updated on 14 Eylül 2018 by Turizm Günlüğü

Dünyanın en büyük havalimanı olarak lanse edilen 3. Havalimanı’nın inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları sebebiyle eylem başlattı.

Çalışma koşullarının düzeltilmesini istediklerini bildiren işçiler, bu sabah şantiye önünde toplanarak tepkilerini “İşçiyiz haklıyız söke söke alırız” sloganı ile gösterdiler.

Evrensel gazetesinin aktardığına göre yağmur altında uzun süre servis beklediklerini, şantiyedeki yemek ve barınma imkanlarının çok kötü olduğunu belirten işçilerden biri “Odalarımız tahtakurusu, pire dolu. Her gün iki tane ölü çıkıyor. Her gün yaralı arkadaşlarımız var” ifadesini kullandı.

İnşaat-iş Sendikası ve İYİ-SEN platformları resmi Twitter hesapları üzerinden hem görüntülü hem de olay anlarına ilişkin detayları şöyle paylaştı:

İşçilerin basın duyurusu ise şu şekilde:

“3.HAVALİMANINDA EYLEMDEYİZ

3. Havalimanı’nda şantiye sahası içerisinde biz işçilerin kullandıkları servislerin yetersiz olması nedeniyle bu sabah eyleme başladık. Günlerdir bu sorunun çözülmesi için firmanın sahadaki yetkilileriyle işçi arkadaşlarımız arasında görüşmeler oldu ama herhangi bir düzenleme yapılmadı.

Biz işçilerin en temel ulaşım hakkı patronlar tarafından karşılanmıyor. Yağmurun altında biz işçileri bekleterek birbirimizi ezerek servislere binmemizi istiyorlar.

Türkiye’nin en büyük havalimanın projesini yapmakla övünenler biz işçilerin barınma, beslenme ve ulaşım gibi en temel haklarımızı elimizden alarak yapıyı yükseltiyor.

İnşaat işçisi köle değildir. En temel haklarımızın elinden alındığı şantiyenin köle kampı haline getirilmeye çalışılmasına izin vermeyeceğiz.

Başta ulaşım hakkı olmak üzere biz işçilerin talepleri karşılanana kadar eylemlerimiz devam edecek.”