Nobu gastronomide rekabeti arttıracak

Nobu Restaurants

Last Updated on 24 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Dünyaca ünlü restoran Nobu, İstanbul’da şube açıyor. Ünlü oyuncu Robert de Niro’nun da ortağı olduğu Nobu Restoran, Süzer Plaza içerisindeki The Ritz-Carlton Istanbul’da Şubat ayında hizmete girmeye hazırlanıyor.

Ege’de bir restoran açmak daha var

Nobu’yu İstanbul’a getiren yatırımcılarla bir araya gelerek bu süreci konuşan Hürriyet’ten Emre Eser’in haberine göre Türkiye’nin turizm gücünde büyük bir potansiyel gördüklerini belirten NOBU Uluslararası Direktörü Steven Lam “Bu lokasyona inancımız tam. Bizim için İstanbul Miami, Londra ya da Dubai’den farklı bir lokasyın değil. Ülke ile uzun süredir güçlü bağlarımız var. Burada da hizmet verirken kendi kültürümüzün yanında misafirlerimize küçük de olsa Türk kültüründen dokunuşlar sunacağız. Şimdi sırada Türkiye’nin güneyinde Ege’de bir restoran açmak daha var” dedi.

Diğer ünlü restoranlar da kısa sürede buraya gelecek

Marriott International Doğu Avrupa, Körfez, Doğu Akdeniz ve Pakistan Bölgeleri Lüks Grup Kıdemli Başkan Yardımcısı Şafak Güvenç, Nobu’nun İstanbul’a gelmesiyle burada kısa sürede bir rekabet ortamı oluşturacağını ve diğer ünlü restoranların da kısa sürede buraya adım atacağını belirtti.

Nobu’nun İstanbul’a gelmesi o kadar da kolay olmadı

Adını dünyanın en ünlü şeflerinden biri olan Nobu Matsuhisa’dan alan Nobu Restoran’ın gündemine İstanbul lokasyonunu yerleştirmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını anlatan Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer ise “Türkiye’ye çok prestijli bir markayı getirmek istiyorduk. Kafamda 3 marka vardı. O dönem ABD’de bir yoklama yaptık. ‘İstanbul’a gelseniz hangi restoranı görmek istersiniz’ diye sorduk. Çıkan cevapların büyük bölümü Nobu olunca biz de pandemi sürecine rağmen harekete geçerek görüşmelere başladık. Ve sonuç olarak markayı İstanbul’a getirdik” bilgisini verdi.