Türkiye’deki popüler kayak merkezleri ve otel fiyatları

Last Updated on 12 Aralık 2021 by Yaşar Çelik

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kayak sezonu da başlamak üzere. Karın yağmasına çok az kaldığı şu günlerde gözde kayak merkezlerinde fiyatlar ne durumda? Covid-19 kuralları çerçevesinde önlemleri alan oteller, fiyatları da belirledi. Hadi tası tarağı toplayın Türkiye’nin en güzel ve en iyi kayak merkezleri sizi bekliyor.

Yaklaşan kayak sezonu için tesisler hazır. Bu kış yerli turistten yoğun talep bekleyen kayak merkezleri, fiyatlarını da duyurdu. Koronavirüs nedeniyle yurt dışına gitmenin zor olduğu bu dönemde, kayakseverler için Türkiye’deki en çok ziyaret edilen 8 kayak merkezini derledik. Ama daha az popüler yerleri keşfetmek isterseniz bir önerimiz daha var: Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen 10 kayak merkezi

Kayak Tatiline Gitmeden Önce Yapmanız Gerekenler

Güncel Kayak Otelleri Listesi
Bazı otel rehberleri size bir çok farklı kayak oteli sunmaktadır. Fakat bu listeler her yıl güncellenmediği için listedeki bazı oteller kapalı ya da el değiştirmiş olabiliyor. En güncel kayak otelleri listesine ulaşmak ve kendi bütçenize UYGUN OTEL seçmek için TIKLAYINIZ.

Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?
Popüler Kayak merkezlerine uçakla gitmeyi düşünüyorsanız uçak biletinizi almadan önce mutlaka fiyat karşılaştırması yapın deriz. Fiyat karşılaştırması yapmak ve uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.

Otele Transfer için Araç Kiralamak Gerekir Mi?
Eğer kendi aracınız ile gelmiyorsanız, havalimanından transfer ve günlük gezileriniz için şoförlü araç kiralamanızı öneririz.

– Havalimanı’ndan uygun fiyatlı TRANSFER ARAÇI KİRALAMAK için TIKLAYIN.
–Kaldığınız otelden uygun fiyatlı TRANSFER ARAÇI KİRALAMAK için TIKLAYIN.

İşte Türkiye’de en çok ziyaret edilen kayak merkezlerini #TGilekeşfet ‘meye başlayalım:

Uludağ Kayak Merkezi

1 – Uludağ Kayak Merkezi – Bursa

Fatintepe ve Kuşaklıkaya adlarındaki iki tepe üzerinde kurulan Uludağ Kayak Merkezi, 11 bin 338 hektarlık alanı içeren Milli Park’ta dahil olmak üzere Bursa şehir merkezine yarım saatlik mesafede yer alıyor. 2 bin 200 rakıma kadar çıkan kayak tesisleri ve 2 bin 543 metrede bulunan zirvesiyle ülkemizden ve dünyadan birçok ziyaretçi çeken Uludağ Kayak Merkezi, 11-18 Aralık tarihleri arasında açılışa hazır.

Bölgedeki otellerde bugün 15 Aralık için rezervasyon yaptığınızda 3 gece konaklama fiyatı 1400 TL ile 3 bin TL arasında değişiyor. Elinizi çabuk tutun. (:

Palandöken Kayak Merkezi

2 – Palandöken Kayak Merkezi – Erzurum

70 kilometre uzunluğunda ve 25 kilometre genişliğinde bir alanı kaplayan Palandöken Dağları, 1993 yılında Kış Turizm Merkezi ilan edildi. Bu merkez içerisinde; Erzurum Boğazı, Konaklı ve Gez Yaylası’ndan oluşan üç adet kayak merkezi bulunuyor. 2011 yılında 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Erzurum, Türkiye ve dünya kış turizminin yeni cazibe merkezlerinden biri. Kış olimpiyatlarının dahi düzenlenmesine imkân tanıyan Palandöken’de pistler dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alıyor. Palandöken, New York Times Gazetesi tarafından belirlenen dünyadaki 41 kayak merkezi arasında 18’nci sırada gösterilmiş.

Palandöken Kayak Merkezi Aralık ortasında açılışa hazır. Bölgedeki otellerde bugün rezervasyon yaptığınızda 3 gece konaklama fiyatı 670 TL ile 6 bin 450 TL arasında değişiyor.

Erciyes Kayak Merkezi

3 – Erciyes Kayak Merkezi – Kayseri

Kayseri şehir merkezine 25 kilometre mesafede olan Erciyes Kayak Merkezi, 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı’nda yer alıyor.

18 adet son teknoloji mekanik tesis, 34 farklı toplamda 102 km kayak pistleri ve 154 adet suni kar makinesi ile kayak garantisi sunan Erciyes Kayak Merkezi bu yıl Kovid-19 tedbirleriyle de dikkat çekiyor.

Erciyes Kayak Merkezi 15 Aralıkta açılışa hazır. Bölgedeki otellerde bugün rezervasyon yaptığınızda 3 gece konaklama fiyatı 900 TL ile 3 bin 150 TL arasında değişiyor.

Sarıkamış Kayak Merkezi

4 – Sarıkamış Kayak Merkezi – Kars

Dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan ve “Türkiye’nin lnsburg’u” diye de adlandırılan Sarıkamış’ı diğer pistlerden ayıran özelliklerin başında bölgeye yağan karın cinsi ve oranı geliyor. Sarıkamış dışında sadece Alpler’de bulunan kristal kar, kayak sporu için son derece elverişli. Yılın büyük bir bölümünün güneşli geçmesine rağmen, kar ilk yağdığı günkü özelliğini kaybetmiyor. Ortalama sıcaklığın yıllık 3-4 derece olduğu Sarıkamış’ın kayak pistlerinde çığ tehlikesi yok. Ayrıca pistler sarı çam ormanlarıyla çevrili olduğundan rüzgardan da korunuyor.

Toplam Pist Uzunluğu 25 kilometre olan merkezde, pistler 2 etaplı olup, zirveden 1. etaba kadar 5 pist, 1.etaptan aşağıya kadar ise 2 pist ve 200 m’lik half-pipe (snowboard) pisti bulunuyor.

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde henüz kar yok, 15 Aralıktan sonra iletişime geçilmesi tavsiye ediliyor. Bölgedeki otellerde bugün 15 Aralık için rezervasyon yaptığınızda 3 gece konaklama fiyatı 1200TL ile 4 bin 475 TL arasında değişiyor.

#TGilekeşfet önerisi: Ellerinizin doğaya değeceği 10 ekolojik otel ve yaşam çiftliği

Zigana Kayak Merkezi

5 – Zigana Kayak Merkezi – Gümüşhane

Kayak merkezinin genel alanı ormanlarla kaplı olan Zigana’da kar kalınlığı kış ayları içerisinde 100 santim ile 150 santim arasında değişmekte. Kayak merkezi yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmakta.

Zigana kayak merkezinin rakımı 1900 metre ile 2 bin 500 metre arasında değişiyor. Zorlukları orta ve zor olarak iki kademeli olan pistin uzunluğu 661 metre, genişliği ise 100 metre ile 200 metre arasında yer almakta.

Zigana Kayak Merkezi’nde henüz yeterince kar yok ve önümüzdeki iki hafta içerisinde açılması planlanıyor. Bölgedeki otellerde bugün 15 Aralık için rezervasyon yaptığınızda 3 gece konaklama fiyatı ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Kartepe Kayak Merkezi

6 – Kartepe Kayak Merkezi – İzmit

Türkiye’deki diğer kayak merkezlerine oranla daha avantajlı olan Kartepe’de 4 lift ve 12 kayak pisti bulunuyor. Profesyonel ve amatörler için ayrı kullanım alanları mevcut.
Kartepe hakkında bilgi edinmek isteyenler için suni kar yağışının da kullanıldığını söylemekte fayda var. Kuzeybatıdan ve Marmara Bölgesi’nden gelen soğuk Kartepe’de 1100 metre yüksekliklerde yoğun kar yağışı olmasını sağlıyor.

Kartepe tarihi açısından dağların ve kayak merkezinin oluşumu bir dönüm noktası. Kocaeli Maşukiye ilçesinin hemen kuzeyinde bulunan Kartepe, Aytepe ve Yuvacık Barajı gibi tabiat güzelliklerine de komşu.

Kartepe Kayak Merkezinde 4 lift 3 telesiyej 1 teleski mevcut olup pist uzunlukları 400 m ile 3500 m arasında değişmekte. Kartepe’de kayak sezonu Aralık sonlarından Şubat sonuna kadar sürer. Kar kalınlığı normal şartlarda 80- 200 cm arasında.

Kartepe Kayak Merkezi’nde henüz kar yok, bekleniyor. Bölgedeki otellerde bugün 15 Aralık için rezervasyon yaptığınızda 3 gece konaklama fiyatı 410 TL ile 2 bin 400 TL arasında değişiyor.

Saklıkent Kayak Merkezi

7 – Saklıkent Kayak Merkezi – Antalya

Saklıkent Kayak Merkezi, Torosların Beydağları kısmında yer alan Bakırlıdağı kuzey yamacına kurulmuş 500 dağ evi ve kayak tesislerinden oluşan bir kayak kompleksi. (#TGilekeşfet önerisi: İstanbul’a yakın 10 dağ evi & otel)

Akdeniz`e ve Ekvator`a en yakın kayak tesislerinden birisi olan Saklıkent Kayak Merkezi‘nde Aralık 10 ile Nisan 10 arasında yaklaşık 120 gün kaliteli kayak imkanı var. Özellikle Şubat sonu ve Mart aylarında “Gündüz Kayak, öğleden sonra deniz” sloganı ile öne çıkan kayak merkezi, ılıman iklimi sayesinde ülkemizdeki sıcaklığın en yüksek olduğu kayak merkezi. Saklıkent Kayak Merkezi’nde Ortalama kar kalınlığı 100 – 200 cm olup, zirvede zaman zaman 4 metreyi buluyor.

Saklıkent Kayak Merkezi Aralık ayında açılması planlanıyor, valilikten izin bekleniyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi

8 – Kartalkaya Kayak Merkezi – Bolu

Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu şehir merkezinin 38 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Bölgedeki 5 adet tesis, kış sezonu olan Aralık -Nisan ayları arasında toplam 1600 yatağıyla faaliyet gösteriyor. Kartalkaya otelleri bünyesinde 2 adet ana kayak alanı içerisinde toplam 18 adet mekanik tesis ile çeşitli eğim ve zorluk derecelerinde toplam 25 adet pist var. Pistlerin toplam uzunluğu 40 kilometreyi bulmakta.

Kartalkaya Kayak Merkezi’nin kar yağdığı anda 25 Aralık gibi açılması bekleniyor. Bölgedeki otellerde bugün 25 Aralık için rezervasyon yaptığınızda 3 gece konaklama fiyatı 1100 TL ile 4 bin 500 TL arasında değişiyor.

#TGilekeşfet önerisi: Haftanın rotası: Abant & Gölcük & Yedigöller