Turizm sektöründen, müzik kararına ilişkin tepki geldi

Last Updated on 23 Haziran 2021 by Yaşar Çelik

Turizmciler Rusya ile uçuşların açılması ile umutlandı fakat hükûmetin açıkladığı normalleşememe takviminde yer alan gece 24:00’den sonraki müzik yasağı ile tekrar ümitsizliğe kapıldılar.

Pandeminin en yoğun olduğu günlerde bile Türkiye’de turiste hiçbir kısıtlama getirmeyen Hükümet, turizm sezonunun başlaması ile açıkladığı normalleşme takviminde turistleri ve turizm tesislerini olumsuz etkileyecek bir karara imza attı.

SEKTÖRDEN GELEN İLK TEPKİLER

  • “Eğlence sektörüne getirilen kısıtlama bizim hedeflerimizi yarıya indirir.
  • Turistin büyük bir kısmı deniz kum güneş dışında eğlenceye de geliyor.
  • Türkiye bu süreci çok kötü yönetti, Rus turistleri İspanya İtalya ve Yunanistan gibi rakiplere kaptırdık”

BODRUM 1 MİLYON RUS TURİST BEKLİYOR

Yasaklarla birlikte oluşacak iklim ve Türkiye’nin rekabet ettiği ülkelerdeki duruma dikkat çekilirken, hedeflerin yarı yarıya düşebileceğine işaret edildi. Sözcü Gazetesinden Sayime Başçı’ya açıklama yapan Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, uçuşların açılması ile 1 milyon Rus turist beklediklerini açıklayarak, “Eğlence sektörüne getirilen kısıtlama bizim hedeflerimizi yarıya indirir. Turistin büyük bir kısmı deniz kum güneş dışında eğlenceye de geliyor. Türkiye bu süreci çok kötü yönetti, Rus turistleri İspanya İtalya ve Yunanistan gibi rakiplere kaptırdık” diye konuştu.

Türkiye’nin önde götürdüğü yarışı nisandan itibaren kaybetmeye başladığını anlatan Karcılıoğlu, “Portekiz, İspanya, Yunanistan’da bir kısıtlama yok. Güncel bir cümle lebalep dolu oralar biz de geri kalanlarıyla da avunmak zorundayız” diye konuştu.