ATOR Başkanı’ndan 2022 için Rus turist öngörüsü

Maya Lomidze Rus dış turizmi
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze

Last Updated on 13 Nisan 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze Rusya’dan Türkiye’ye geçen yıl 4.7 milyon ziyaretçi geldiğini, her gün değişen jeopolitik nedenlerle bu yıl için tahmin yapmak zor olsa da 2022’de 2 milyon kişiye ulaşılırsa bunun iyi sayılacağını söyledi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, bu yaz Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turistlerle ilgili en büyük engelin havayolu taşımacılığıyla ilgili olduğunu, hava taşımacılığının uygun fiyatlarla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Gazetesi’nden Elif Karaca’nın sorularını yanıtlayan Lomidze; geçen yıl Rusya’dan Türkiye’ye 4.7 milyon ziyaretçi geldiğini ve bunun yüzde 80’inin tur operatörleri müşterisi olduğunu, her gün değişen jeopolitik nedenlerle bu yıl için tahmin yapmak zor olsa da 2022’de 2 milyon kişiye ulaşılırsa bunun iyi sayılacağını belirtti.

BLOK KOLTUK FİYATLARI TALEBİN DÜŞMESİNE NEDEN OLDU

Rus tur operatörlerine verilen mevcut THY ve Pegasus blok koltuk fiyatlarının, turların 2022 başı fiyatlarına satılmasına izin vermediğini belirten Lomidze, bu durumun talebin düşmesine neden olduğunu, Türk hükümetinin charter uçuş ile tarifeli uçuş arasındaki fiyat farkını ortadan kaldırmak için hava yolculuğunu sübvanse etmesinin iyi bir çözüm olabileceğini ifade etti.

HAVAYOLLARI VE OTELLER WEB SİTELERİNE RUS ÖDEME SİSTEMİ MİR’İ ENTEGRE ETMELİ

VISA ve Mastercard’ın Rusya pazarından çekilmesi sonucunda Türkiye’ye bağımsız turist akışının azalacağını, tur operatörü müşterilerinin için çok büyük sıkıntı yaşamayacağını belirten Lomidze, Rus Mir ödeme sisteminin Türk havayolları ve otellerin web sitelerine hızlı entegrasyonu ile turizme önemli bir katkı sağlanabileceğine dikkat çekti.

—O—

ATOR Başkanı Maya Lomidze’ye yöneltilen sorular ve bu sorulara verdiği cevapları okumak için tıklayınız.