Ruslar İçin Yeni Vizesiz Giriş Rejimini Başlattı

Rusya’da da Schengen Krizi Yaşanıyor

Last Updated on 1 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Tayland, Ruslar için yeni vizesiz giriş rejimini başlattı

1 Mayıs itibarıyla Rus vatandaşlarına yönelik yeni bir 60 günlük vizesiz giriş düzenlemesi Tayland’da yürürlüğe girdi.

Bu yeni geçici düzenleme, Rus pasaport sahiplerine, geçen yıl Kasım ayından bu yılın Nisan ayı sonuna kadar geçerli olan 90 günlük geçici vizesiz girişin yerini alarak, Tayland Krallığı’na vizesiz olarak 60 gün kalma hakkı tanıyor.

Üç aylık vizesiz giriş uygulaması 30 Nisan’da sona erdi ve 60 günlük yeni düzenleme 1 Mayıs’ta başlayarak 31 Ekim 2024 tarihine kadar sürecek.

Gazetemru’nun haberine göre Tayland İçişleri Bakanlığı’nın 23 Nisan 2024 tarihli kararnamesi, Başbakan Setthoy Thavisin tarafından 30 Nisan Salı günü onaylandı ve aynı gün Royal Government Gazette’de, yeni yasaların ve yönetmeliklerin yayımlandığı resmi hükümet yayınında duyuruldu.

30 VE 60 GÜN ARASINDA SEÇİM YAPABİLECEKLER

1 Mayıs’tan itibaren Tayland’a girişte Rus turistler, 2005 yılından beri yürürlükte olan Rusya-Tayland arasındaki vize formalitelerinden muafiyet koşullarını içeren anlaşmaya dayalı 30 günlük vizesiz giriş damgası ile yeni uygulamaya konulan 60 günlük vizesiz giriş damgası arasında seçim yapabilecekler.    Ruslar İçin Yeni Vizesiz Giriş Rejimini Başlattı

Bu bilgi, yayımlanan kararnameyi yorumlayan Phuket’teki Rusya Konsolosu Vladimir Sosnov tarafından Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye aktarıldı.

Genel Konsolos, “Bu akşam göçmenlik dairesinden aldığım açıklamaya göre, 1 Mayıs’tan 31 Ekim 2024 tarihine kadar Tayland’a turistik amaçlarla gelen Ruslar, normal 30 günlük vizesiz damga ve yeni 60 günlük damga olmak üzere iki farklı konaklama rejimi arasında seçim yapabilecekler” dedi.

Sosnov ayrıca, 90 günlük vizesiz damga gibi, 60 günlük vizesiz giriş de Rusya’dan gelen turizmi hızlandırmak amacıyla Tayland tarafından tek taraflı olarak alınmış geçici bir önlem olduğunu hatırlattı.

Kaynak: Gazetemru