Çavuşoğlu, “Charter uçuşları duracak” iddialarını yalanladı!

Last Updated on 17 Nisan 2017 by Yaşar Çelik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya arasındaki charter seferlerinin durdurulabileceği ile ilgili iddiaları yalanladı.

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi Birliği’nde (ANTBİRLİK) konuşan Çavuşoğlu, “Bazı haberler çıkıyor charterlarla ilgili. Bunların doğru olmadığını Sayın Putin de teyit ediyor. Bu sene çok sayıda Rusya’dan turisti Antalya’mızda özellikle Belek’te, Kadriye’de, Serik’te ağırlayacağız” dedi.

‘Tarım ürünlerinin önündeki engeller kalkacak’

Sputnik’in haberine göre Çavuşoğlu, tarım ürünlerinin ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasını görüşmek üzere 18 Nisan’da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir heyetin Rusya’nın daveti üzerine Moskova’ya gideceğini belirterek, tüm tarım ürünlerinin önündeki engellerin kalkacağını ifade etti.

‘Rusya ile geldiğimiz nokta geçmişe göre iyi ama yetersiz’

ANTBİRLİK çalışanlarına ihracata yönelik teşviklerin devam edeceğini söyleyen Çavuşoğlu şunları kaydetti: “Özellikle Rusya Federasyonu ile yaşanan sorunları aşmak için, Rusya’daki yöneticilerle dostlarımızla görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir kere daha görüştü. İkili konularımızı görüştük, Suriye’deki çabalarımızı sürdürme konusunda bir kere daha mutabık kaldık. Bundan sonraki süreçte işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz. Çünkü şu ana kadar Suriye’de ateşkes, insani yardım ve diğer siyasi çözüm konusunda Rusya ile Türkiye’nin işbirliği sonuç getirmiştir. Bugünkü geldiğimiz nokta geçmişe göre iyi ama yetersiz buluyoruz.”

‘Rusya ile hedeflerimize tam ulaşmadık’

Suriye’de Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliğini de değerlendiren Çavuşoğlu, “Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile tekrar görüştü. Suriye konusunda bir kez daha mutabık kaldık ve işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Rusya ile hedeflerimize henüz tam ulaşmadık.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberrus